Благотворителна акция "Аз творя за теб" се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:43 / 03.11.2011Коментари ()2323
Благотворителна акция за събиране на ръчно изработени картички, предмети и плетива "Аз творя за теб" се проведе днес в книжарница "Хеликон" в Пловдив, предаде репортер Plovdiv24.bg.  Акцията е организирана от Национален алианс на хора с редки болести, клуб Пловдив-Сороптимис и фондация "Виртуална помощ" с подкрепата на магазин за биокозметика "All Natural" и бар "Макалали". Даренията ще бъдат продадени на Коледен благотворителен базар в чужбина, а със събраните средства ще се закупят лекарства за хора, засегнати от редки заболявания.

"В мероприятието се включиха граждани от цялата страна с различни професии и на всякаква възраст. Най-малките участници в акцията са 5 годишни, а най-големите - на над 50 години", казаха за репортера на Plovdiv24.bg доброволци в акцията. Те поясниха, че за тях е много важно да има обществена подкрепа за инициативата.

"Засега това е първата такава акция. Стига да има организации, искащи да подкрепят тази идея, мероприятието може да се повтори и в други градове на страната", коментира Мишел Вълчева, боди-арт художник, доброволец в програмата.

Мероприятието е съпътствано от изложба на дарените предмети, уъркшоп за изработване на картички и плетива и пункт за събиране на изработени дарения. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Blagotvoritelna-akciya-Az-tvorya-za-teb-se-provede-v-Plovdiv-301855
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.