500 деца се лекуваха безплатно в Стоматологичния факултет в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 24.04.2007Коментари ()1146
Кампанията на Медицинския университет за дентална профилактика и орално здраве ще се повтори и при откриване на новата учебна година през септември

Над 500 малчугани бяха прегледани и лекувани безплатно в рамките на кампанията „За здрави детски зъбки", която Медицинският университет в Пловдив стартира преди месец. Близо 70 пациенти от цяла Южна България са получили и специализирани консултации от хабилитираните преподаватели във Факултета по дентална медицина, съобщи доц. Мария Куклева, заместник-декан и ръководител на Катедрата по детска дентална медицина. Според нея безплатните стоматологични прегледи и лечение са ежедневна дейност в Катедрата, но за да научат повече хора за възможностите на Факултета, кампанията ще се повтори и при откриването на новата учебна година през септември.

Кампанията на Факултета по дентална медицина „За здрави детски зъбки" стартира на 24 март с празник „Красива усмивка" и продължи до 22 април. Патрон на инициативата е ректорът на Медицинския университет доц. д-р Георги Паскалев.

Целта бе в рамките на Месеца на дентална профилактика и орално здраве да се популяризират възможностите на Катедрата по детска дентална медицина за безплатни стоматологични прегледи, лечение и консултации при хабилитирани специалисти, обясниха от висшето училище. Според тях, освен квалифицираната стоматологична помощ, преподавателите и студентите работят и с високо качествени материали, което гарантира здравето на пациента. Паралелно с лечението, в Катедрата по дентална медицина се дават и съвети на родителите как да предпазват децата си от зъбен кариес и хронично възпаление на венците.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/500-deca-se-lekuvaha-bezplatno-v-Stomatologichniya-fakultet-v-Plovdiv-26480
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.