Следовател: Няма друг заподозрян по делото Белнейски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 28.01.2011Коментари ()1795
©
Няма друг заподозрян по делото Белнейски. Правим всичко възможно да установим притежателят на биологичния материал, намерен върху тялото на едно от момичетата, който не е на Лазар Колев. Това заяви следователят по делото Веселин Мартински. Той бе категоричен, че Лазар Колев е платил за фалшивото си алиби, а не неговият вуйчо Паун Лазаров. Мартински се обоснова, че това е доказано по самото дело. Ако зависеше само от следствието и прокуратурата, Лазар Колев вече щеше да е в затвора, но окончателната дума има съда. Може пък и ние да грешим, затова има съд, каза още Мартински. Според него единственият обвиняем Лазар Колев е човекът, убил двете сестри Росица и Христина.

Затворникът по чиито показания се базира голяма част от обвинителния акт по делото Белнейски е дежурен свидетел по такива процеси, каза адвокатът на Лазар Колев Марин Марковски. По думите му, обвинителният акт по делото не означава, че истината е такава. Това е версията на прокуратурата, каза адвокат Марковски. Защита на Колев смята, че не са събрани никакви доказателства по делото и то трябва да има обрат или оправдателна присъда за Лазар Колев. Марин Марковски определи единствената направена ДНК-експертиза като много съмнителна. Въпреки твърденията си, Марковски заяви, че българското правосъдие няма да допусне съдебна грешка. За пореден път той подчерта, че Лазар Колев дори не е познавал момичетата и ще пледира "невинен" в съдебната зала.

Наблюдаващият прокурор по делото и окръжен прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева заяви, че преди началото на процеса няма да коментира случая Белнейски, който стартира на 7 февруари и ще продължи цяла седмица при "открити врата".

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 222
01.02.2024 »
16.06.2021 »
13.10.2019 »
06.08.2018 »
07.02.2018 »
25.08.2016 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Sledovatel-Nyama-drug-zapodozryan-po-deloto-Belneiski-225382
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.