Гражданин за срутената къща в сърцето на Пловдив: Късмет е, че няма жертви
Автор: Ивет Калчишкова 16:24 / 24.04.2024Коментари ()10440
"Помислих си, че става земетресение към 14:40, а всъщност къщата се срути. Късмет e, че няма жертви. Надяваме се на бързи реакции и се интересувам, като гражданин кой носи отговорността за това нещо или пак тичаме след събитията както обикновено?", това коментира Д-р Хайк Гарабедян пред репортер на Plovdiv24.bg по повод срутената къща в Стария град.

Той допълни още, че живее и е израснал в района и че състоянието на къщата е такова от близо 2 години.

"Сигурно на хората ще им е трудно да повярват, че това е сърцето на Стария град. Често като се прибираме, минаваме на бегом, за да не ни утрепе някоя керемида или тухла. Лично кметът на район "Централен" господин Стаменов взе нещата присърце. Дойде и се запозна с проблема и се зае сериозно, но явно процедурите са по-бавни."

Гражданинът е член на сдружението "Аз живея в Старинен Пловдив" и преди време е имал среща с кмета на община Пловдив Костадин Димитров и заместник-кмета по културата Пламен Панов.  

Той допълни, че на 13 март е подаден сигнал и до заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов.

"Едномесечният срок е минал, а аз нямам никакъв отговор. Доколкото знам в 30-дневен срок трябва да има някакво движение по преписката. Нямам представа какво се случва с нея."

Припомняме, че къщата, намираща се на ул."Васил Кънчев" 2, се само срути по-рано днес. Тя е в района на АМТИИ "Асен Диамандиев". 

Екипът на Plovdiv24.bg установи на място, че къщата продължава да се пропуква и се очаква скоро цялата постройка да падне. Има прекъснат сигнал на един от големите мобилни оператори, интернет в района също няма. Очакват се техници да коригират създалото се неудобство. 

Кметът на район "Централен" вече е информиран. На мястото има екипи на "Противопожарна и аварийна безопасност и защина на населението", които обезопасяват района. Георги Стаменов допълни, че има засегнат трафопост на EVN и ако се наложи електрозахранването в района ще бъде прекъснато до отстраняване на проблема.



Още по темата: общо новини по темата: 7
08.05.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
24.04.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Grazhdanin-za-srutenata-kushta-v-surceto-na-Plovdiv-Kusmet-e-che-nyama-zhertvi-2091019
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.