Започна безсрочна стачка в ДАИ Пловдив
Автор: Диана Бикова 09:50 / 27.03.2024Коментари ()4886
© Google
Безсрочна ефективна стачка започнаха служителите от ДАИ - Пловдив. Стачката е част от националния протест в системата на ИА "Автомобилна администрация" в цялата страна, съобщи за Plovdiv24.bg Александър Иванов, председател стачния комитет и председател на Фирмена синдикална организация към КТ "Подкрепа".

Инспекторите и служителите са на работните си места и извършват минимален обем работа по обслужване на клиенти, издаване на административни актове и документи, съгласно арбитражното споразумение. Иванов посочи като пример изпитите на кандидат-шофьорите, където от 100 души, явили се на практически изпит, ще бъдат изпитвани най-много един-двама, а на теоретичния - една група. Останалите ще бъдат отложени за друга дата. 

Безсрочната ефективна стачка е следствие от провалените преговори на синдикатите с ръководството на ИА АА, които приключиха без успех на 22 март. На практика не се изпълниха поетите ангажименти в подписаното стачно споразумение, коментира Александър Иванов. Ако и сега не се постигне консенсус, автомобилните инспектори ще спрат напълно работа.

Исканията на служителите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности; увеличаване на основните работни заплати с 30%; назначаване на поне още 200 инспектори за пътен контрол, служители за административно обслужване и такива с юридическо образование; осигуряване на качествено работно и униформено облекло на всички работници и служители; подобряване условията на труд, обновяване на материалната база и осигуряване на модерно и качествено техническо оборудване.


Още по темата: общо новини по темата: 1
01.04.2024 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-bezsrochna-stachka-v-DAI-Plovdiv-2055765
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.