Днес Пловдив отбелязва специална годишнина на ново място
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 16.01.2024Коментари ()2535
©
Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от османско владичество ще се състои днес, 16 януари, в 11.00 часа с поклонение пред паметника на Душо Хаджидеков в Цар-Симеоновата градина.

Традиционно датата се отбелязва в Дондуковата градина пред паметника на кап. Бураго. Тъй като там обаче тече сериозен ремонт мястото е променено.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя, ще участват военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет "Родолюбие“. Събитието се организира традиционно от Община Пловдив като част от Културния календар на града.

Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев – историк, дългогодишен директор на Регионалния исторически музей в Пловдив. Водещ ще е Троян Гогов – актьор в Драматичен театър Пловдив.

По традиция отбелязването на годишнината от Освобождението на Пловдив от османско владичество се провежда в присъствието на кмета на община Пловдив, народни представители, областния управител, председателя на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“, почетни консули, общински съветници, заместник-кметове, районни кметове, представители от общината, общественият посредник към община Пловдив, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-Plovdiv-otbelyazva-specialna-godishnina-na-novo-myasto-1967169
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.