ДБ и ГЕРБ блокират решението за закриване на Спортния диспансер
Автор: Георги Кирилов 14:32 / 28.07.2023Коментари ()3374
© Plovdiv24.bg
ГЕРБ и ДБ ще гласуват против и по този начин ще блокират предложението за сливане на Спортния диспансер с ДКЦ V, научи Plovdiv24.bg.

"Категорично сме против подобно нещо и групата на ГЕРБ ще гласуваме против това предложение", коментира пред нашата медия Йордан Илиев, председател на групата на ГЕРБ в местния парламент.

"Изумителен е фактът как градската управа обяснява, че няма кандидати за управлението на Спортния диспансер, при положение че изобщо не е провела конкурс, за да потърси. Сегашният управител е назначен временно до провеждането на процедура по избор на нов. Договорът му скоро изтича, но конкурс няма.“, обясни съветникът от ДБ Веселина Александрова.

По думите й, вливането на едно специализирано медицинско заведение в "поликлиника“ няма да реши проблема.

"Това може да стане с избор на нов управител, затова нека се обяви конкурс за мястото, а едва при неуспех да се мисли за унищожаване и заличаване от правния мир на едно дружество за рехабилитация и спортна медицина, чиято дейност може да носи изключително големи приходи на община Пловдив, стига да се управлява добре. При скъсано копче на балтона, хвърляме целия балтон или сменяме само копчето?“, пита риторично Александрова.

От ДБ Пловдив подчертават още, че медицински центрове със същата дейност има само три на брой в страната, а община Пловдив иска да го обезличи, като го вкара под шапката на една поликлиника.

"Това е недопустимо - проблемът е и имиджов за Пловдив! Длъжни сме поне да опитаме да намерим добър управител, а не с лека ръка да закриваме такава ценност.“, категорична е Александрова.

Очаква се предложението да бъде блокирано от почти целия общински съвет, като освен независимия Слави Георгиев, против се очаква да гласуват и другите по-малки местни партии в парламента.


Още по темата: общо новини по темата: 17
11.10.2023 »
20.09.2023 »
02.08.2023 »
01.08.2023 »
26.07.2023 »
25.07.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/DB-i-GERB-blokirat-reshenieto-za-zakrivane-na-Sportniya-dispanser-1768719
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.