Своеобразна интерпретация на котката и африканското изкуство в изложба на Милен Сиромашки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:11 / 15.06.2010Коментари ()1919
©
На 18 юни от 18 часа в Балабановата къща художника Милен Сиромашки подрежда поредната си изненада за публиката на Пловдив - изложба живопис. Картините са част от търсенията на твореца в областта на живописта в последната една година, звучащи по своеобразен и неповторим начин. В тях са уловени своеобразни интерпретации на неща, с които ежедневно се сблъскваме.

Едно от тях е Котката. Египетският символ, който владее въображението ни още от древни времена. Котката е разработена като символ на слънцето и на луната по особено оригинален начин. Авторът използва умело цвета и декорацията като въздействие и се стреми максимално да изчисти сюжета. Котката, която всеки ден виждаме на улицата, тук е символ и на изящество. Способна е да излъчва нежност и агресия. Неслучайно тя присъства в повечето от произведенията в съчетание и с жената като неин символ.
Другата разработена тема са символите на рибата, петела и др., всеки един оставил дълбока следа в съзнанието на твореца. Именно за това той се опитва да създаде своя собствена интерпретация на характерни африкански символи, но използвайки различно звучене.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Svoeobrazna-interpretaciya-na-kotkata-i-afrikanskoto-izkustvo-v-izlozhba-na-Milen-Siromashki-170739
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.