СЕМ съгласен с ВМРО за въздействието на риалити форматите над децата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:54 / 03.06.2010Коментари ()1198
© Plovdiv24.bg
Съветът за електронни медии отговори официално на внесената преди близо месец декларация на ВМРО - НИЕ. Декларацията беше приета лично от председателя на СЕМ - Георги Лозанов. В нея се съдържаха основни аргументи за спиране поругаването на българските семейни ценности в риалити форматите.

Съветът е съгласен с мнението на ВМРО - НИЕ, че предавания, в които се наблюдават елементи на насилие могат да имат увреждащо въздействие върху детската аудитория. СЕМ споделя становището, че такива предавания не трябва да бъдат излъчвани преди 23,00ч. От ръководството на СЕМ споделят желанието на ВМРО - НИЕ съвместно да се отстояват и защитават основните принципи на демокрацията и традиционните български ценности.

В същото време вчера медийната комисия в парламента, на която ВМРО - НИЕ също връчи декларация, забрани да има телевизионни предавания с деца, ако те са опасни за тях. Депутатите записаха промяната в закона за радиото и телевизията на първо четене.

ВМРО - НИЕ ще продължава да се бори за съхраняването на българските традиционни семейни ценности и да се обявява против тяхното поругаване както в медиите, така и в обществото.

 



Още по темата: общо новини по темата: 3
30.04.2010 »
29.04.2010 »
21.04.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/SEM-suglasen-s-VMRO-za-vuzdeistvieto-na-rialiti-formatite-nad-decata-167814
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.