ВМРО-НИЕ излиза на протест пред СЕМ заради поругани семейни ценности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 29.04.2010Коментари ()1675
© Plovdiv24.bg
Младежките и женските организации на ВМРО-НИЕ организират протест пред сградата на Съвета за електронни медии в София утре от 11 ч. срещу поругаването на българските семейни ценности, което се наблюдава по някои електронни медии. Представители на ВМРО-НИЕ ще връчат на представителите на СЕМ искане за предприемане на конкретни мерки срещу излъчваните сцени на насилие и агресия.

По-рано, в 10,30 часа представители на Младежките и женските организации на ВМРО-НИЕ ще се срещнат в Народното събрание с Председателя на Парламентарната Комисия по културата, гражданското общество и медиите Даниела Петрова.

Plovdiv24.bg припомня, че студентската организация на ВМРО-НИЕ в Пловдив и сдружението „Българска майка" вече излязоха с протестна декларация, с която изразиха категорично несъгласие с поругаването на българските семейства в риалити формата „Биг брадър фемили", излъчван по Нова телевизия. Студентите и майките не са съгласни с мнението, че влезлите в Къщата хора са представителната извадка на България, а случващото се вътре е нормалното ежедневие.

„Ние не разпознаваме в този образ нито нашето семейство, нито семействата на нашите приятели. Не смятаме, че е нормално да плюеш по главата и лицето на жената, която те е дарила с дете. Не мислим, че целувката по устните между двама мъже е проява на „мъжество". От тези сцени ли ще възпитаваме нашите деца", се казва в декларацията.

От студентската организация на ВМРО-НИЕ и сдружението „Българска майка" напомниха, че риалити-форматът като цяло е забранен в Гърция, а в Чехия след силен обществен натиск е бил свален от екран.


Още по темата: общо новини по темата: 3
03.06.2010 »
30.04.2010 »
21.04.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/VMRO-NIE-izliza-na-protest-pred-SEM-zaradi-porugani-semeini-cennosti-159759
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.