Повече от 90 процента от турците са против членство на Швеция в НАТО
Автор: Иван Христов 13:56 / 24.01.2023Коментари ()1145
©
Повече от 90% от турските граждани са се обявили против членството на Швеция в НАТО, показва проучване на държавната "Анадолска агенция“.

Резултатите от това социологическо проучване ще  бъдат представени на шведските власти.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Швеция не трябва повече да очаква Турция да подкрепи кандидатурата й за членство в НАТО след скандалните действия в Стокхолм.

"Тези мръсни действия в Швеция и дори в близост до дипломатическата ни мисия се смятат за обида за мюсюлманите и като цяло за всички хора, всички права и свободи. Продължавате да подкрепяте терористи и чакате подкрепа за влизане в НАТО. Няма да стане. Швеция не трябва повече да очаква тази подкрепа от нас“, категоричен е Ердоган.

По-рано в Стокхолм имаше протести срещу Турция и лично против Ердоган, по време на които беше окачено чучело на турския лидер, а един от десните датски политици изгори Корана. Турция остро протестира срещу тези инциденти, които между другото бяха осъдени от самия шведски премиер.


Още по темата: общо новини по темата: 2
15.01.2023 »
13.01.2023 »

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Poveche-ot-90-procenta-ot-turcite-sa-protiv-chlenstvo-na-Shveciya-v-NATO-1542625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.