Отложиха делото срещу подкупните от ДАИ Пловдив, двама от адвокатите сериозно болни
Автор: Цвети Тончева 11:27 / 20.10.2021Коментари ()3176
©
Отложиха делото срещу тримата инспектори от ДАИ - Пловдив, които бяха арестувани за искане и вземане на подкуп от транспортни фирми, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Оказа се, че двама от обвиняемите са без защитници, тъй като са болни.

Бившите инспектори Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев пристигнаха лично в съда, но само един от тях беше с адвоката си. Оказа се, че адвокат Кутрянски, който защитава Паун Тенев, е болен и дори е постъпил в болница и до 5 ноември ще отсъства, видно от представения болничен лист в съда.

Адвокат Руменов, който защитава Станко Милушев, също не е добре, претърпял е травма и е на домашно лечение. Стана ясно, че са му поставени два стента на сърцето.

По този начин обвинените са лишени от правото им на защита, ето защо съдът отложи и насрочи делото за 23 ноември 2021, от 9 часа.

В съда дойде само единият от защитниците – адв. Стефан Левашки.

Тримата обвиняеми бяха арестувани при спецоперация на ДАНС и Икономическа полиция след разследване със СРС-та и сигнали на превозвачи, които твърдят, че са били изнудвани да плащат различни суми пари с цел да се прикрият техни нарушения, както и при комплексни проверки на фирми и тирове.  

Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са привлечени като обвиняеми за това, че от 2017 година до юли 2019 година, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел "Автомобилна администрация“, гр. Пловдив, сектор "Контролно административна и наказателна дейност“, са приели дар, който не им се следва, за да не извършат действие по служба – да не съставят актове за установяване на административно нарушение по Закона за автомобилните превози при извършени контролни проверки на три фирми, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.

За следващото заседание ще бъдат призовани и свидетелите по делото. Очаква се те да разкажат пред съда подробности от престъпната дейност на тримата обвиняеми.


Още по темата: общо новини по темата: 23
25.10.2023 »
04.10.2022 »
18.02.2022 »
28.04.2021 »
16.11.2020 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otlozhiha-deloto-sreshtu-podkupnite-ot-DAI-Plovdiv-dvama-ot-advokatite-seriozno-bolni-1138406
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.