Заседанието на ОбС Пловдив застрашено от предсрочно прекратяване
Автор: Диана Бикова 14:45 / 03.08.2021Коментари ()1728
©
Заседанието на Общинския съвет на Пловдив беше застрашено от предсрочно прекратяване заради празни столове в пленарната зала, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След протяжното обсъждане на актуализацията на бюджета, отнела повече от 2 часа, което омаломощи съветниците, последва 40-минутна обедна почивка. При подновяването на сесията се оказа, че в залата са едва 27 от общо 51 съветници. 

За по-експедитивна работа и заради напредването на времето, от дневния ред отпаднаха 16 точки. Всички те касаят имотни сделки на общината от Годишната програма за разпореждане с общинско имущество. Предложенията за втори път се отлагат за разглеждане за следващата сесия.

С минимален кворум беше утвърден за управител на бившия Спортен диспансер д-р Влатко Григоров и бяха обявени конкурси за нови шефове на Кожно-венерическия диспансер и ДКЦ-IV. Съветниците Евелин Парасков, който е юрист и лекарите д-р Иван Црънчев и д-р Атанас Баташки са определени за членове на конкурсната комисия за избор на ръководител на двете здравни заведения. 

Съветниците дадоха разрешение на управителя на "ДКЦ – Пловдив" ЕООД да купи мултифункционален дигитален ехограф с две сонди-трансвагинална и обемна конвексна на стойност 17 500 лв. без вкл. ДДС или 21 000 лв. с вкл. ДДС, а на управителя на МБАЛ "Св.Пантелеймон – Пловдив ЕООД - нова медицинска апаратура с прогнозна стойност до 249 900 лв. без ДДС, със собствени финансови средства, при условията на разсрочено плащане.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zasedanieto-na-ObS-Plovdiv-zastrasheno-ot-predsrochno-prekratyavane-1112411
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.