Прокуратурата: Правили сме различни проверки през годините на Делян Пеевски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:44 / 04.06.2021Коментари ()6355
© БТА
Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува преписки спрямо 6 лица с наложени санкции от САЩ. Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По-рано Министерството на финансите на САЩ наложи санкции заради корупция, подкупи и финансови престъпления и незаконно придобиване на активи, на бизнесмена Васил Божков, бившия депутат Делян Пеевски, зам.-председателя на Бюрото за контрол на СРС-та Илко Желязков, бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, бившия шеф на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и секретаря на агенцията Красимир Томов. Санкции са наложени и на свързани с тях фирми и лица.

"Прокуратурата е правила различни проверки през годините на Делян Пеевски. Предстои те да бъдат анализирани.", заяви говорителят на главния прокурор.

Прокуратурата на Република България изрази позиция, с която напълно подкрепи партньорите от САЩ за това, че върховенството на правото и спазването на закона са в основата на всяка демократична държава и спазването им е невъзможно без единно противодействие на всички институции срещу престъпността, корупцията и организираната престъпност. Необходим е конструктивен диалог между съдебната власт и изпълнителната. Това едва ли може да стане в условията на политически атаки срещу съдебната власт, подчерта Милева.

"Освен 18 обвинения за различни престъпления, са налице и няколко разследвания в Специализирана прокуратура с различен предмет на дейност. Ще бъде преценено дали предметът на проверката съвпада с предмета на разследванията, ако е така ще бъде изпратена по компетентност на Специализираната прокуратура", каза Милева за Божков.


Още по темата: общо новини по темата: 88
12.06.2023 »
18.02.2023 »
15.02.2023 »
15.02.2023 »
13.02.2023 »
13.02.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Prokuraturata-Pravili-sme-razlichni-proverki-prez-godinite-na-Delyan-Peevski-1091238
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.