Пловдив ще чества 143 години от Освобождението на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 13.01.2021Коментари ()1329
©
Тържественото  отбелязване на 143-та годишнина от Освобождението на Пловдив ще се състои на 16 януари 2021 г., събота, в 11.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците/.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, представители на комитет "Родолюбие". Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев, директор на Регионален исторически музей – Пловдив. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив - Симеон Алексиев.

На поклонението ще присъстват Кметът на Община Пловдив, Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Областният управител, Председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции", почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии при спазване на противоепидемичните мерки (всички присъстващи следва да бъдат с маски и на отстояние един от друг).


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-shte-chestva-143-godini-ot-Osvobozhdenieto-na-grada-1039283
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.