Представиха стратегически план за развитие на община "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:39 / 21.12.2020Коментари ()3095
Община "Родопи" вече има Консултативен съвет за икономическо развитие. Председател на съвета е кметът Павел Михайлов. В сдружението влизат представители на големите предприятия, които развиват своя бизнес на територията на "Родопи".

Целта на съвета е да помага, да сътрудничи и да консултира кмета по важни въпроси в рамките на неговите правомощия. Задача към членовете ще бъде още да работят за подобряване на контактите между местната власт и бизнеса, да запазва, подпомага и разширява партньорството. Съветът ще работи в рамките на мандат 2019-2023 година.

Общинският кмет благодари на присъстващите за това, че се отзоваха на неговата покана. "В извънредната обстановка, в която се намираме, част от поканените представители на местни фирми не успяха да присъстват на срещата. Те обаче категорично изразиха своята подкрепа и заявиха готовност да участват в следващите заседания", коментира кметът Павел Михайлов.

Пред присъстващите беше направена кратка презентация на стратегическия план за развитие на общината в следващите години. В него основните приоритети са икономическото развитие, социалната среда и екологията, инфраструктурата и туризма.

"Ако започнем работа по този план, действаме в синхрон и последователно, вярвам, че след време ще се поздравим с успехи и ще отчитаме резултати", даде категорична заявка кметът.

Консултативният съвет ще се събира на всяко тримесечие. "Процесът на изграждане на партньорство между местна власт и бизнес ще е труден до момента, в който построим моста между двете институции. Бизнесът е прагматичен. Той се ориентира в посока, в която вижда, че има потенциал за развитие. Мисля, че в бъдеще няма как бизнесът да съществува без помощта на институциите и обратно", каза заместник-кметът Владимир Маринов.

На следващото заседание ще бъде обсъден Планът за работа на консултативния съвет , предстои да бъде избран заместник-председател и секретар на съвета.


Още по темата: общо новини по темата: 147
07.05.2024 »
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Predstaviha-strategicheski-plan-za-razvitie-na-obshtina-Rodopi-1033112
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.