ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Виана спаси Ботев срещу третодивизионния Миньор
Автор: Стойчо Генов 17:51 / 25.09.2019Коментари (2)10693
© Sportal.bg
Ботев (Пд) се класира за осминафиналите от турнира за Купата на България. Това стана факт, след като "канарите" победиха третодивизионния Миньор с 2:1 в двубой, който се игра на стадиона в Перник. Фернандо Виана (9, 83) беше точен за гостите, а Калоян Йосифов (11) вкара за перничани. 

Двубоят започна с бърза размяна на голове в рамките само на 2 минути. Ботев (Пд) откри резултата в 9-ата минута, като точен бе Фернандо Виана. Нападателят се възползва от груба грешка на вратаря на Миньор Алекс Георгиев и хладнкръвно завърши за 1:0.Това бе първи гол за бразилеца след повторното му завръщане при "канарите".

Радостта на пловдивчани обаче бе само за 2 минути, защото домакините бързо се върнаха в мача. Калоян Йосифов се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и вкара за 1:1.

Малко след това Миньор беше много близо до пълен обрат в резултата. След остро центриране Антон Славчев засече с глава, но вратарят Янко Георгиев спаси. Две минути преди края на първото полувреме стражът на "канарите" отново се намеси решително, отразявайки силен далечен удар на Гогов.

След почивката футболистите на Ботев вдигнаха оборотите и упражниха натиск на съперника, но въпреки това чистите голови положения не бяха много. Тодор Неделев и Антонио Вутов имаха възможност да стрелят по веднъж от удобни позиции, но не успяха да затруднят вратаря на жълто-черните. В 67-ата минута капитанът на пловдивчани Тодор Неделев изпълни прецизно фаул, но топката удари гредата.

Така се стигна до 83-ата минута, когато "канарите" отново поведоха в резултата. Това стана след центриране от корнер на Тодор Неделев. Най-съобразителен в пеналта на домакините пак се оказа Фернандо Виана, който засече за 1:2. 

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Димитър ПирговРадослав ТерзиевЛазар Марин, Филип ван Арнем, Марко Перван, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Фернандо ВианаАнтонио Вутов.
Още по темата: общо новини по темата: 213
06.07.2020
06.07.2020
05.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Значи,според вас,може и само с Виана!Алоо,стреснете се малко!Това е отборна игра,а не джобен тенис!
+1
 
 
Честита победа на Ботев! Дано пак спечелите купата. Аз съм доволен от проверката срещу елитен отбор защото исках да видя на какво ниво сме в момента и доколко реални шансове имаме с този състав не само да влезем в Б група, но и като минимум да сме в първата част на таблицата там и с този ни отбор без проблем може да сме в топ 6 на Б група.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: