ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ДКЦ IV: Общопрактикуващите лекари са наематели
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 11.09.2020Коментари (0)9745
©
Право на отговор по повод публикацията "Пловдивчанка с покъртителен разказ от поликлиника в Пловдив", публикувана в Plovdiv24.bg днес, 11.09.2020 г.:

Твърденията в статията са преднамерени, а изложените факти се изопачават тенденциозно с цел уронване престижа на ДКЦ IV-Пловдив ЕООД като лечебно заведение.

Общопрактикуващите лекари в дружеството са наематели в същото, като всеки личен лекар е индивидуално и самостоятелно лечебно заведение.

Въпреки че се касае за пациенти на ОПЛ-наематели на дружеството, които са самостоятелни лечебни заведения, считаме, че косвено с тази статия се цели уронване доброто име на лечебното заведение ДКЦ IV-Пловдив ЕООД.

В ДКЦ IV-Пловдив ЕООД са въведени редица противоепидемични мерки, които са своевременно съгласувани както с РЗИ –Пловдив, така и с община Пловдив. Въведените противоепидемични мерки са в изпълнение на насоките, дадени от МЗ и РЗИ-Пловдив от началото на въведената епидемиологичната обстановка и досега.

Отделно от страна на всеки един от общопрактикуващите лекари - като индивидуално лечебно заведение, също са въведени противоепидемични мерки по отношение обслужването на техните пациенти.

Относно наличните два входа за коридора с кабинети на ОПЛ, по препоръки на МЗ и РЗИ, уточняваме, че единият е определен за пациенти със съмнения за Ковид-19 и такива със симптоми и съмнения за инфекциозни заболявания. Той се отваря само за прием на заразноболни пациенти от личния лекар на съответния пациент.

В началото на този вход се намира изолатор на личните лекари, който е предвиден за преглед на техни заразноболни пациенти. Точно за тази цел изолаторът е ситуиран точно до този вход, с цел да не се смесват потоците на заразно болни и здрави пациенти.


Другият вход към ОПЛ е отворен за здрави пациенти и такива без симптоми на заразно заболяване.

Този тип организация е в изпълнение на препоръките на МЗ и РЗИ да не се смесват потоците на заразно болни и здрави пациенти, а не за да "не ставало течение и да не се простудят пациентите“, както неправилно се изопачава от въпросната пациентка.

На отворения вход е поставена физическа преграда – по организация на самите ОПЛ, по въведени от тях противоепидемични мерки по отношение обслужването на техни пациенти, като това е с цел да не се допуска струпване на пациенти в коридора на ОПЛ. Изрично е указано на табели за пациентите, че в кридора на ОПЛ може да има само по един обслужващ се пациент и по един чакащ пациент пред кабинета.

Относно не/правилното носене на маски – това е показател за гражданското самосъзнание на всеки един гражданин.

ДКЦ IV-Пловдив ЕООД осъществява непрестанен контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на лечебно заведение. Контрол по спазване на мерките се оказва, както по отношение на пациенти на специалистите, така и по отношение на пациенти на личните лекари. При констатиране на пациенти без предпазни средства или при неспазване на определената дистанция, пациентите се извеждат извън сградата в двора на лечебното заведение, където чакат да бъдат повикани.

Всеки ОПЛ е задължен да оказва контрол върху своите пациенти по отношение спазването на въведените противоепидемични мерки от него и от ДКЦ ІV-Пловдив ЕООД като лечбно заведение.

Апелира се към пациентите на общопрактикуващите лекари и по принцип към всички пациенти - да спазват определената дистанция, както и да носят правилно предпазните си маски, като същата трябва да покрива напълно устата и носа. Това е гражданска отговорност на всеки гражданин, с което опазва, както собственото си здраве, така и здравето на околните.

Д-р Бояджиева - управител на Диагностично-консултативен център ІV- Пловдив ЕООД


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: