ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка с покъртителен разказ от поликлиника в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:42 / 11.09.2020Коментари (14)40294
© Google
Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да разкаже за неприятните си преживявания в пловдивската Четвърта поликлиника, която се намира на улица "Гергана“ в квартал "Христо Смирненски“. Даваме ѝ думата сега:

"Здравейте, мила редакция! Бих искала да разкажа за случващото се в Четвърта поликлиника, което е в абсолютен разрез с всички мерки, които са наложени за борбата с ковид и други вируси.

Наложи ми се да посетя ДКЦ-то в началото на седмицата - за направление. Казах си, че ако отида по-рано, положението ще е по-добре, но уви. На първия етаж на поликлиниката има 4 или 5 кабинета на лични лекари. Свързани са с тесен коридор, широк около 3 метра и половина и дълъг около десетина метра. На това пространство имаше поне 25-30 души, които чакаха за прегледи или за друго.

Социалната дистанция бе абсолютен мираж в тези условия, тъй като от всякъде си обграден от пациенти – имаше възрастни хора от доста рискови групи, които чакаха за лекарства в компанията на кашлящи и кихащи граждани на средна възраст – като в градски рейс.

Знам че според указанията на щаба при симптоми, наподобяващи на коронавирусна инфекция, не бива да ходим лично при джипитата, но се съмнявам някой да спазва това правило въобще.

Този извод си направих, като видях как носовете на хората стърчат над маските. Ами защо ги носите тези маски изобщо, като носовете ви (през които дишате) са отвън, съответно всичките бацили, вируси, бактерии и т.н. се нанизват директно в дробовете ви. Иначе си крием усетите да не лапнем муха.

Та въпросният коридор има два входа, но само единият беше отворен – сигурно да не стане течение и да не се простудят пациентите, но положението вътре си беше сауна с кихавици. Появи се един доктор, който залости отворения вход със стол, уж да не става струпване на хора – да, бе, да...

Постоях не повече от десетина минути и реших, че въпросното направление не ми е толкова важно и съм готова да платя малко повече пари за преглед на частно, отколкото да изчакам реда си във въпросната бацилова сауна“.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Немога да кажа същото както го описа госпожата напротив поликлиниката е праэна и предварително лекуващия лекар ти оптеделя час и ден така че не пишете глупости
0
 
 
Само тези ,който много ги е страх, тях ги хваща covid 19рџ¤Јрџ¤Јрџ¤Ј
0
 
 
Ами научете се да ползвате телефона освен за мрънкане...да се обадите и да си запишете час! Трябваше ми бележка за детето, обадих се, разбрах се и си пристигнах в часа. Взех я веднага и си тръгнах!
0
 
 
В Бг-то каквито и мерки и предписания да се направят просто е загуба на нерви и средства. Ниска или липса на всякаква култура и интелигентност на населението! Простащина и арогантност на всяка крачка. Докато не си променим мисленето ще е така. Не се оплаквайте, а мислете малко и за човека до вас. "Аз Аз Аз Аз" около мен се върти целият свят.
0
 
 
Коридора е тесен наистина,но има указания,които не се спазват. При мое посещение стояхме и чакахме отвън пред коридора. Вторник и четвъртък са дни само за детски консултации. А вие пазарувате ли в магазини...каква ти дистанция.
+2
 
 
Така, за да си вземеш направление от личен лекар се чака поне половин ден- 2-3 часа минимум. Работя по трудов договор, осигурявам се почти на максимума внасям всеки месец здравни и вече 3 години не съм си взела направление за нищо, именно поради тази причина . Трябва да отделя 1 ден за да чакам и да се разправям. Винаги много хора, винаги бавно . Ползвам услугите на други кабинети и си плащам. Това е системата на личните лекари. никога няма ред. Винаги 100 пенсионера са пред вратата. Ние работещите хора трябва отпуска да вземеш , за да си изкараш направление.
0
 
 
Наистина Аман от мрънкащи.Защо не коментирате как ходим на работа в рейсовете пресовани и един до другрџ? рџ? рџ? 
0
 
 
Въпрос на дисциплина и самоконтрол. В която и поликлиника или болница да отидете ще има струпвания. В конкретната си има ред и той е отвън. Българина все чака пъдарин да го насочва къде, как и защо по този начин. А въпросната госпожа като е толкова възмутена защо не си е написала дори името? Защо не е позвънила на личния си лекар предварително за какво е? Начин има, ама плюенето е на първо място!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: