ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мангъров: Това не е онзи страшен вирус, дошъл с нечувана сила, трябва малко да поумнеем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 22.08.2020Коментари (21)19728
©
Между 2000 и 4000 лева струва откриването на един човек, заразен с коронавирус. Изчислението направи пред Дарик инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

За новата учебна година той смята, че е необходимо децата да си тръгнат на училище и хигиената малко да се затегне. Идеята при установен ученик с коронавирус да се карантинира целият клас за него е глупост.

По думите на Мангъров правим по 8000 теста, а положителни със заразата за под два процента и тъй като вече е изминала почти половин година от установената поява на вируса у нас, е крайно време да разберем, че това не е онзи страшен вирус, който е дошъл с нечувана сила, а малко да поумнеем и да се държим адекватно.

За инфекциониста епидемията си следва своя естествен ход и фактът, че наложените мерки не са били много строго прилагани, е положителен, защото именно той в момента дава резултати.

"Това е медицинският начин, по който трябва да се действа и ние го направихме без да искаме и дори без да знаем," допълни той.

"Мисля, че трябва и в училищата да си тръгнат по нормалния начин на училище, малко да се затегне хигиената и нищо друго. Ако продължат пак да се изследват по този начин, да карантинират, да отварят, да затварят, това е хубав начин да се блокира системата и да се провали учебната година. Идеята при заразено дете да се карантинира целият клас е глупост. Как ще ги карантинират? За да разберат, че някой е положителен, това означава всички да бъдат изследвани. Каква е разликата между един, който има симптоми, а е положителен, и друг, който няма симптоми, но е положителен, а него не го знаем? В единия случай ще затворим класа под карантина за две седмици, а в другия – нищо няма да направим. Това са щуротии," категоричен е инфекционистът.

Той допълни, че вече правим по 8000 теста и намираме под 2 процента вирусоносители.

"Вчера бяха 1,7 процента, днеска са малко над 2 на сто. Просто епидемията си следва своя нормален ход. И това се дължи на факта, че въпреки всичките приказки, наредби, заплахи и ограничения, ние все пак действахме нормално. Тоест, всички тези мерки бяха наложени, но не бяха много строго прилагани. Това е нещото, което в момента дава положителен резултат. Защото това е нормалното, това е медицинският начин, по който трябва да се действа. Ние го направихме без да искаме, даже без да разберем," посочи още доц. Атанас Мангъров.

Той обясни как изчислява цената да бъде открит вирусоносител.

"Вчера са направени 8600 теста. Един тест струва около 120 лева. За тези 8600 теста са дадени около 1 милион лева. За тези пари са открити 160 положителни, но не души, а теста. 1 милион като се раздели на 8600 се получава число над 6000 лева, но обикновено струват между 2000 и 4000 лева. Кому е нужно това? Невъзможно е да се обхване необхватното!"



Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Грешни са ви сметките, ама многото грешни рџ¤Јрџ¤Јрџ¤Ј Правят си тестове тези, които ще заминават в чужбина. На контактни лица почти не се правят, просто ги карантинират за 14 дни. Ако покажат признаци на заболяването, тогава ги изследват.
0
 
 
Чета коментарите и се чудя що има толкова мъка по тоя свят!
0
 
 
Защото няма коронавирус в България, всички българи като отидат в която и да е друга държава и им напрявят тест там - всички български граждани са заразени с коронавирусна инфекция!!! Продължавайте да вярвате на лъжите и манипулациите, да протестирате масово и да разнасяте умишлено инфекцията, но идват есен и зима, през които след заболяване от сезонното грипче, много лесно всеки може да се зарази и с коронавирус, а тъй като организмът му ще е изтощен от сезонното грипче, НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯТ КОРОНАВИРУС ЩЕ ВКАРА МНОГО ГОЛЯМ БРОЙ ХОРА В ИНТЕНЗИВНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ ЗА РЕАНИМАЦИЯ И ОБДИШВАНЕ С КИСЛОРОД! Тогава ВАШИЯТ БОГ доцент Мангъров да ви излекува и спаси, ЗАЩОТО ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА НЯМА ГРАНИЦИ!!!
0
 
 
Истината много боли,особено когато се отнася за заблудени или платени/продажни/Българи!Е за това няма да се оправим никога ,щото сме продажници и неверници!!!
+3
 
 
ОТИДИ В КИТАЙ И ЯПОНИЯ ДА ГИ ГОВОРИШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ.ЩЕ ТЕ ЛУНЧУВАТ ПУБЛИЧНО!!!!
+2
 
 
ЯВНО ВКЪЩИ ГО ПОДТИСКАТ И ТОЙ КОМПЕНСИРА С МЕДИЙНИ ИЗЯВИ
0
 
 
Runner, да така е. И аз не мога да разбера, изкуствен интелект ли пише коментарите или агресивни пиянки. Може да са и малки геймърчета.
0
 
 
Пак питам - кога Българския Лекарския Съюз ще вземе отношение към безотговорните изказвания,оцветени с политическа смрад,на този *колега*? мангъров,ти си срам за професията!!!
0
 
 
Добре не искате КПП.Не искате и тестове .Какво искате този 1 млн на ден за какво да се използва.Кажете си.
-1
 
 
По някой път се чудя, защо сме дъното на всички класации, после влизам да прочета коментарите в някоя статия и си припомням. С такъв народ никога няма да има просперитет на тая територия наречена България. Остана само шлака...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: