ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заразеният пловдивски кмет с емоционална изповед за борбата с коварния вирус!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:59 / 20.08.2020Коментари (4)17803
© Plovdiv24.bg
Кметът на район "Източен“ Иван Стоянов, който беше диагностициран с коронавирус преди 23 дни, коментира здравословното си състояние, битката с covid-19 и положението в района с репортер на Plovdiv24.bg. В момента Стоянов е настанен за лечение в болница "Каспела“ и е на антибиотици вече 15 дни. Ето какво разказа той:

"Вирусът съществува, не е шега и е доста упорит. Още с началото на епидемията въведохме строги мерки в районното кметство – маски, ръкавици, дезинфекция, контрол на достъпа, термометри и други. Въпреки това се заразих. Имах около 40 контактни лица. Всички се тестваха и нито един не даде положителен резултат. Дори жена ми и детето ми, с които споделяме едно жилище, не бяха заразени. Надявам се с мен да е приключило това разпространение на вируса.

При мен нещата протекоха така - на 27 юли получих неразположени и вдигнах 38 градуса температура. Веднага се изолирах вкъщи. На следващия ден си направих PCR тест, който беше положителен. В началото всичко протичаше добре – свалих температурата и нямах симптоми. Малко след като се заразих, потичах на пътеката, но по-късно разбрах, че това е противопоказно при заразяване с covid-19, тъй като при физическо натоварване повече кръв минава през белите дробове и всъщност това спомага за по-бързо развитие на болестта. Отчитам го като грешка.

През следващите дни започна адско главоболие, отпадналост, отново вдигнах температура, изгубих изцяло вкус и обоняние. Имах болки в мускулите и ставите. На осмия ден ме приеха в болница "Каспела“ - направиха ми скенер, който показа, че имам двустранна пневмония. Вече се чувствам по-добре. Откакто съм в болницата, не съм вдигал температура. Нивото на грижите за всички болни в отделението е на много добро ниво. Нямам кашлица.

С разпускането на мерките хората сякаш спряха и да вярват във вируса. Звънят ми граждани и сигнализират, че има събирания на открито и закрито в "Столипиново". Веднага се обадих на зам.-кмета по "Обществен ред и сигурност“ Йордан Ставрев и началника на Шесто РУ Димитър Кирков, за да можем да съберем тарторите на квартала и хората, които се ползват с уважение в етноса и да им обясним, че всъщност кризата с коронавируса не е приключила, а се задълбочава и има много повече регистрирани случаи

Аз се включих на живо от болницата на срещата с хората от "Столипиново" - да видят, че съм в лечебно заведение и работата е сериозна. В момента се водят активни разговори с тях – извършва се и дезинфекция в квартала.

Работата в район "Източен“ продължава с пълна сила – всеки ден говорим със зам.-кмета Атанас Кунчев, започнали сме много проекти:

– В момента монтираме огради на детските площадки край високите блокове на улица "Преспа“. Там вече асфалтирахме вътрешните улици и направихме паркинг за 300 коли. Освен това благоустроихме с капии, пейки, а и преместихме казаните за смет.

- Подготвяме проект за промяна на подробния устройствен план за връзката между ул. "Удроу Уилсън“ с ул. "Бъндарица“. Така пътуващите ще могат да минат директно от Цариградско шосе към бул. "Марица-юг“, без да се натоварва трафикът в посока район "Централен“.

- В квартал "Гладно поле“ започваме фитнес площадка на улица "Радко Димитриев“, която ще оформим като място за активна почивка. Ще има осветление и алеи. Освен това разширяваме пътищата в квартала. Ще направим и още 3 площадки – разширяване на тази в парка с магнолиите и още две.

- На улица "Крайна“ ще правим детска площадка за 100 000 лева. На улица "Елба“ ще правим детска площадка за 100 000 лева. На улица "Сокол“ ще правим футболно игрище и волейболно игрище.

Надявам се скоро да изляза от болницата, за даможем всички тези неща да ги съобщим официално пред обществото. Тежко е да си затворен в една стая 15 дни. Здравето е на първо място! Това са изпитанията, на които ни поставя животът, за да се види колко сме силни и колко сме издръжливи“.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Началникът на 6-то , не се казва Димитър Кирков.!
0
 
 
Понеже вирусът е много заразен, никой от контактите му не е имал положителен резултат - интересно
0
 
 
Познаваме много хора със емоционални изповеди със прекарани тежки онкологични заболявания, пневмоний от свински грипове преди години,но не са оповестявани във МЕДИЙТЕ.А сега стана ежедневие за да се стресира максимално народа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: