ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
От "Пълмед" отговориха на сигнали срещу тях
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:11 / 13.07.2020Коментари (6)23660
© Plovdiv24.bg
Позиция на ДКЦ "Пълмед" Пловдив: "Във връзка с Ваши публикации от 11.7.2020 със заглавие: "Читател: Тестовете в тази пловдивска болница са пълно безумие!“ и от 12.7.2020г. със заглавие "Читателка с неприятни усещания след посещение в тази болница“ моля да имате предвид следната официална позиция и отговор на Университетски медицински комплекс "Пълмед“:

Всички часове за пробовзимания както за PCR и други видове тестове за коронавирус, както и тези за консултативни прегледи в ДКЦ "Пълмед“ и други медицински центрове на територията на града са ориентировъчни. Това е посочено и на официалния сайт на лечебното заведение. В този смисъл спазването им с точност не е възможно всеки път. Все пак се касае за медицинска услуга и няма как с точност според състоянието на всеки пациент времето за провеждането на прегледи или извършването на изследването да бъде с точност.

Пунктът за пробовземания за коронавирус на "Пълмед“ се намира извън главната сграда на медицинския комплекс в специално обособено място, именно с цел да не бъдат смесвани пациентопотоците. Лабораторията на ДКЦ "Пълмед“ е официално вписана в Заповедта на Министъра на здравеопазването като сертифицирана лаборатория за извършване на тестове за коронавирус и потвърждаване на резултати. В този смисъл медицински комплекс "Пълмед“ стриктно спазва всички заповеди и разпореждания на РЗИ Пловдив, министерство на здравеопазването и Областния щаб за борба с коронавируса по отношение на провеждане на тестовете, както и във връзка с цялостната организация по пробовзимането за извършването им.

Служителите на специално обособения пункт за COVID-19, както и тези, които термометрират пациентите, които влизат на територията на комплекса предупреждават пациентите да носят маски и да спазват дистанция. Нито УМБАЛ, нито ДКЦ "Пълмед“ обаче има правомощията да глобява, ако същите не спазват тези правила. Ние можем само да отравяме молби към тях за спазването на тези мерки. Същите гарантират здравето на всеки един пациент и служител на територията както на пункта, така и на целия медицински комплекс.

Относно коментара на подалия Ви сигнал читател в публикацията Ви от 11.7.2020 искаме да уточним, че цената за изследване за стандартен PCR тест за коронавирус е на стойност 120 лв., а не 150 лв.., както посочва той. Относно струпването на хора пред пункта отново искаме да подчертаем, че спазването на дистанция и носенето на лични предпазни средства макар и на открито, е лична отговорност на всеки един пациент и въпреки молбите на служителите на медицинския комплекс за спазването на тези мерки подчертаваме, че за спазването на същите ние нямаме законова възможност за задължаване на пациентите. Както се изисква, пред всеки пункт се поставя дезинфектакт и в същия се извършва регулярна дезинфекция според всички заповеди и разпореждания за това на РЗИ Пловдив, Министерство на здравеопазването и Областния щаб за борба с коронавируса.

В заключение бихме искали да Ви информираме, че поради непрекъснато нарастващия брой на желаещите да бъдат тествани за коронавирус, посредством всички предлагани от ДКЦ "Пълмед“ методи, медицинският комплекс обяви допълнителен ден за пробовзимания-събота от 10 до 12ч. Часовете за пробовзимания ще бъдат удължени и в дните от седмицата.

Молим всички пациенти, които са избрали ДКЦ "Пълмед“ за провеждането на своя тест да спазват стриктно противоепидемиологичните мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина на територията на медицинския комплекс и пред специално обособения пункт за пробовзимания за COVID-19".


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Пълмед от лекарска некадърност си отиде съпруга ми!!!
0
 
 
Хора не ходете в болница Пълмед!!!!Там от лекарска некадърност си отиде майка ми!!!!в?№пёЏв?№пёЏв?№пёЏ
0
 
 
Благодаря на целия екип на многопрофилна болница Пълмед. Много добри специалисти, човеци и лекари. Отлично отношение към всеки пациент. По отношение на пробовзимането, също съм много доволна. Наскоро се наложи да изследва баща ми за коронавирус и те бяха невероятни.
+1
 
 
По-добре да си бяхте мълчали, вместо публично да се излагате! При цялото това мрънкане, вайкане, призиви и упреци, че не се спазват мерките и затова се множат болните с минути едва ли не, Пълмед се измъква по долни гащи с оправданието, че часовете били приблизителни! Слагането на маски също било пожелателно...смях в залата. Ами, който не желае да ги носи на територията на заведението, тогава го помолете да напусне! Не на последно място е редно да не заблуждавате хора, защото PCR теста е 120 лв., но той показва само дали в момента човек е болен, а ако иска да разбере дали го е преболедувал трябва да заплати допълнително още 30 лв., така че читателят е бил напълно прав, всъщност теста е 150 лв.
+3
 
 
Мале, като знам качеството на работа на др Димитрова се учудвам, пе някой разчита на достоверността на тестовете! Всичко Ви е бутафорно! Подправяте изследвания, за да отговаряте на критерий за приемане на пациенти според изискванията на РЗОК за пътеки...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: