ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стотици лекари се вдигат на бунт срещу доц. Мангъров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:06 / 09.07.2020Коментари (66)21218
©
Илюстрация
Над 200 лекари настояват БЛС да санкционира доц. Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение. Това съобщава специализираното издание "Право & Здраве". Те вече са подкрепили подписката, инициирана от д-р Сибила Маринова - началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново.

"От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК, пише д-р Маринова в отворено писмо до Етичната комисия на БЛС. По нейни думи с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на лекарите и на жертвите на болестта. Тя го обвинява и чеоткрито призовава обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК, посочва още д-р Маринова. Тя е категорична, че лекарското съсловие не трябва повече да толерира поведението на доц. Атанас Мангъров.

Ето го и оригиналния текст на писмото:

"Уважаеми колеги, От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК. Атанас Мангъров първо каза, че няма болни от коронавирус, после каза, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в предпазни костюми на всички медици, дните, прекарани в болниците без да виждат близките си, жертвите, които коронавирусът взе сред нашите колеги и стотиците заразени при изпълнение на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито призова обществото да не спазва закона и правилата.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!"


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо? Защото не могат да точат НЗОК с фалшиви диагнози ковид ли? На скоро братовчедка на мой познат вика бърза помощ заради хипертонична криза. Лекаря и казва, че трябва да остане в болница, но в инфекциозно отделение, защото имала малко температура (което не е истина). Е, къде е хипертония, къде е ковид? Така си набавят "заразени". Ако някой се хване, или срещу заплащане.
0
 
 
Той прекали с тези интервюта. Съотици хиляди хора по света умряха от Ковид 19, а той не спря да повтаря, че това не е болест, а само заболяване. Обезличава работата на всички колеги на първа линия. Всичко чухме вече неговата гледна точка. Много неетично поведение от негова страна. Напълно подкрепям бунта срещу него
0
 
 
Продажни нещастници! Дали сте клетва,а за пари се продадохте! Съдният ден ще дойде за всеки! Хиляди...ама хиляди световни специалисти потвърдиха лъжата на 21 век ...но едно си Ганьо знае и едно си бае!
0
 
 
Откак генералите си купиха лекари за по хилядарка на месец с парите от данъците ни, последните вече не са медици, а "бойци на първа линия" във войската им срещу здравето и хората.
0
 
 
МАНГЪРОВ Е НЕКОРЕКТЕН ТЪПАК.НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ И ЗАТОВА ПЛЮЕ КОЛЕГИТЕ СИ.ВЪЗПИТАНИЕТО МУ Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА.ЛЕШОЯД .НЕКАДЪРНИК.
0
 
 
Стотици, те много бе! рџ?‚рџ?‚рџ?‚рџ?‚
0
 
 
О трябва да си много жалък да се вдигнеш срещу някой ,от който си се учил.
0
 
 
Значи ако е истина разбира се , да си скъсат дипломите.
0
 
 
Ама крайно време беше... Мангъра прекали! То не заеква по студията, без за миг да отиде на първа линия, и да види как стоят нещата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: