ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мечтаният пловдивски финал няма да се повтори! Ботев не издържа срещу ЦСКА
Автор: Стойчо Генов 22:22 / 24.06.2020Коментари (28)12099
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) не успя да повтори постижението си от миналата година и се размина с втори пореден финал за Купата на България. Това стана факт, след като жълто-черните загубиха от ЦСКА-София с 0:2 като гости в реванша на стадион "Българска армия". Иван Бандаловски (19) си отбеляза нелеп автогол, а Али Соу (54) вкара другото попадение за домакините.

В първата среща възпитаниците на Ферарио Спасов удържаха 0:0 и така с общ резултат 2:0 "армейците" ще играят в последния мач за спечелването на отличието.

Там съперник на ЦСКА-София ще е носителят на трофея Локомотив Пловдив. Финалът е на 1 юли на националния стадион "Васил Левски".

ЦСКА откри резултата в 19-ата минута с голяма доза късмет и реално без да стигне до голово положение. Иван Турицов проби по дясното крило и центрира по земя към наказателното поле. Там Иван Бандаловски не разчете пробега си и топката рикошира в левия му крак и изненада вратаря Янко Георгиев за 1:0.

В 30-ата минута Евандро преодоля опеката на Иван Бандаловски и отправи силен изстрел от далечна дистанция, при който Янко Георгиев показа отличен рефлекс и с една ръка изби в корнер. След неговото изпълнение Али Соу засече топката с глава, но на сантиметри от напречната греда в аут.

В 48-ата минута Ботев съсдаде първата си чиста ситуация за гол в мача. Филип Филипов бе изведен по десния фланг и почти от аутлинията върна топката назад към точката за изпълнение на дузпа. Там Александър Тонев бе оставен сам и засече с десния крак, но неточно в аут.

Четири минути по-късно жълто-черните за втори път бяха много близо до изравняване на резултата. Тодор Неделев изпълни перфектно фаул с левия крак, топката прехвърли стената, но рикошира в гредата зад вратаря Бусато.

Така се стигна до 54-ата минута, когато "армейците" удвоиха преднината си. Това стана след двойно подаване между Тиаго и Али Соу. Филип Филипов се размина с топката при опита си да направи шпагат, а Соу изскочи сам срещу Янко Георгиев и шутира покрай него за 2:0.

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев, Лазар Марин, Станислав Работов, Иван БандаловскиФилип Филипов, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов (83- Радослав Терзиев), Тодор Неделев, Фабио Бурбано (60- Станислав Шопов), Александър Тонев (73- Андерсон Барбоса), Антонио Вутов.

Още по темата: общо новини по темата: 213
06.07.2020
06.07.2020
05.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Аршавин
премахни филтъра

+8
 
 
Този мач го загубихме след продажбата на Кристиян и Вияна! Не мога да ги разбера тези индивиди от така нареченото ръководство. Парите от едно участие в Европа /три мача ни трябваха/ са много повече от продажбата на Кристиян и икономията от заплатата на Вияна. Тонев, ако може да започне да практикува някой друг вид спорт. Тази топка само му пречи. Феро ми се доказа като поредния мушморок.
-7
 
 
Няма и да има. Пловдив празнува.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: