ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ръкавицата е хвърлена! Мангъров предизвика Генерала и хората му! Задава се сблъсък!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:15 / 10.06.2020Коментари (33)32772
©
Доц. д-р Атанас Мангъров и негови колеги канят членове от Националния оперативен щаб на обществен дебат във връзка с COVID-19. Тава става ясно от отворено писмо до медиите, което е подписано от д-р Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов, д-р Антония Първанова. Писмото е адресирано до д-р Ангел Кунчев, д-р Тодор Кантарджиев и д-р Георги Попов.

Ето какво пише в него:

"Уважаеми колеги,

В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено COVID-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите.

От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. Мненията, различни от Вашите, си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.

С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-COVID-19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).

Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим:

- различията в оценките за степента на опасност от този вирус;

- какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на - досега взетите, не само в медицински аспект;

- как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.

Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност, да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.

Предлагаме това да се случи на 17.06.2020 г. в залата за пресконференции на БТА от 14 часа. Очакваме Вашия отговор, за съгласие или отказ от дебата, в срок до 5 дни.

Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!", завършва писмото си д-р Мангъров.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ВЕЧЕ,, ХИГИЕННИСТЪТ, КУНЧЕВ ОТКАЗА ДЕБАТА!!!
+1
 
 
От ФБ стената на target=_blank>Антоанета Тончева, специалист по молекулярна медицина:
цитат:
Така. Щаба (НОЩ) няма да го коментирам изобщо. Не е и нужно. Обаче Мангъров продължава да си разчиства лични сметки публично. Та, искам да запитам Мангъров (началник на детското отделение в Инфекциозна б-ца - която десетилетия наред си няма система за каквато и да било молекулярна диагностика впрочем), Антония Първанова (депутат, медицина кога за последно е практикувала?), Георги Тодоров (лабораторен лекар в лаборатория, в която диагностика на коронавирус не се прави, доколкото ми е известно), Стоян Алексов (патоанатом, който кога последно е правил нещо по диагностиката на жив пациент?!), Владимир Николов (какъв специалист е нямам идея): 1. Кога диагностицираха пациент с коронавирус? 2. Колко пациенти диагностицираха? 3. Колко молекулярно-диагностични и имунологични тестове те собствено проведоха? 4. Колко проучвания с пациенти с коронавирус и с контролни групи проведоха? 5. Колко научни публикации относно коронаворус и/ или молекулярна диагностика имат? Колко научни публикации въобще имат? 6. Коронавирус в клетъчна култура отглеждали ли са или са го гледали само на снимка от електронен микроскоп из медицинските списания? 7. Вирусен материал някога изолирали ли са? Мангъров преди месец обясняваше как той нищо ново не е научил за коронавируса, то нямало какво ново. Това, докато хиляди учени и медици по целия свят работим денонощно (буквално!), за да събираме проби, да изработваме тестове, да правим проучвания и да събираме данните от тях и да ги изнесем пред всички, за да са публично достъпни. Стадният имунитет в момента и точно срещу този вирус е МИРАЖ и разполагам с научни данни, които показват точно това. До края на тази седмица ще имам данни от общо 648 пациенти - лично минали през ръцете ми и измерени от мен проби и паралелно измерени в още една лаборатория с друг метод. Процентът на хора, на деца с антитела срещу nCoV-2019 e ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСЪК. В момента ние не знаем какви ще бъдат дългосрочните увреждания при част от инфектираните пациенти. В момента изследваме и деца във връзка със синдрома на Кавазаки. Мангъров и дружинката му какво точно изследват, м? Или просто искат да ги показват по телевизора?!?
Честит празник българи!!! Да е Светлина , вяра и любов в сърцата ни!
на 11.06.2020 г.
-2
 
 
Да си дебатират колкото си искат! Ще бъде поредното театро, с което докторите ще изчистят съвестта си, а НОЩ и българоубиец направят поредното смешно и нелепо усилие да се изявят като "спасители" на нацията.
Честит празник българи!!! Да е Светлина , вяра и любов в сърцата ни!
на 11.06.2020 г.
-2
 
 
А дано да не се покрият от НОЩ като мишки, защото напоследък това е запазена марка на бъгарубиеца и мафия!
0
 
 
Когато специалистите започнат да дебатират по даден проблем те задължително използват тясно специализирани термини и думи, семантиката на които е известна само на тези специалисти и за широката публика нищо не означават. Освен това от НОЩ изказват само становище! Всички действия са в следствие на Решения на МС, заповед на министър Ананиев или съответен орган. НОЩ не са издали никакъв нормативен акт или документ. И Борисов и Мангъров многократно са подчертавали че са се срещали и съветвали по отношение на пандемията. Ако трябва да се търси отговорност за някакво действие или бездействие по отношение на реакцията на пандемията, то отговорност носят предимно Ананиев и Борисов! От този т. н. "обществен дебат" полза няма да има обществото, а само ще си мерят егото! Когато имаш медицински проблем можеш да направиш много консултации с много специалисти, но в края на краищата, ти решаваш на кой от специалистите ще повериш здравето и живота си! Не организираш публичен дебат между специалистите! Така е и в този случай! Правителството е решило, че ще се довери на опита и познанията на лекарите организирани в НОЩ. Там са най-опитните специалисти, и като лекари и като организатори на медицинско обслужване. Вярвам повече на проф. Бояджиев отколкото на доцент Мангъров, вярвам повече на доктор Ангел Кунчев отколкото на доктор Антония Първанова. Тази последната, освен че е бивш политик, не ми е известно да е някакво медицинско светило! Така, че ако аз участвах в НОЩ, щях да откажа този дебат, не заради самия дебат, а заради неговата публичност! Дебат трябва да има, но в тясно специализирани медицински семинари или публикации и без участие на т. н. общество.
+1
 
 
Oффф...тоя Мангър ....психично болен ли е , внимание ли търси...не знам.... ама да млъква там, да не лъже хората ...
-3
 
 
Някой май го е страх от истината!Лъжите срещу истината,всичко зависи от Всевишния Бойко дали ще ги пусне да говорят!!!!
0
 
 
Мръсни комунистически ши*аняци. Добре , че Щаба ни спаси от вас. Иначе щеше да има камиони с трупове
0
 
 
Коментарите са доказателство за това, че си заслужаваме съдбата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: