ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Удължават извънредната епидемична обстановка в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 10.06.2020Коментари (19)16547
©
Премиерът Бойко Борисов обяви на брифинг след заседание с Националния оперативен щаб, че извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена с 15 дни, тоест до края на юни.

Тя трябваше да изтече на 15 юни, но по-късно днес здравният министър Кирил Ананиев ще издаде нова заповед за продължаването заради новите големи огнища на коронавируса, които се разгорява в Доспат, Сърница и други.

Ананиев ще даде разяснения какви ще са мерките, но като цяло мерките ще продължат да бъдат такива, каквито са в момента.

"Старческите домове да се гледат най-внимателно, да се тестват хората, да се охраняват, като най-рискови", препоръча Борисов.

"Час и нещо умувахме. Повишението на заболелите от коронавирус считаме, че се дължи на Доспат, Сърница, село Ясенец. Овладяваме ги, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх и да затваряме производствата. Така трябва да продължи - с дисциплина, дистанция, дезинфекция. Нищо положително не се е случило, нищо различно отпреди месец или два няма, пандемията се увеличава. Радостният факт е, че и излекуваните се увеличават в условията на почти нормален начин на живот на културата, икономиката, бизнеса и всички останали“, подчерта той.

Премиерът успокои гражданите, че нищо в мерките няма да се промени спрямо сегашния момент. По думите му най-важно е болниците да успеят да приемат заболелите и капацитетът им да не се запълва

"Ако успеем като нация да го устоим това, ще сме за можем за пример. Не ми се иска да си мисля за варианти, в които ще минем в състояние на държавата, в което болниците да не могат да приемат пациенти, заради това го правим", каза още Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Така така, ние продължаваме да бъдем натиквани в миши дупки,че да може Алепу и други подобни "проекти" да бъдат реализирани безпрепятствено рџ? 
0
 
 
*минчев*,*тони атанасова*,*спасов* - вие и да пукнете,няма да е голяма загуба!Какво искате,червеногъзи лузери-тролчета,всички да се заразим?Елате в болницата и вижте за какво става дума,скапаняци нещастни!
+1
 
 
Станислав Балабанов Слави Трифонов убийците егоисти в България алчните бизнесмени и неуките много отворени лешояди роми всички те ще са доволни ако от коварната болест коронавирус починат хиляди Българи без съпътстващи заболявания така ще им потръгне скапания бизнес за тях той е по важен от живота на Българите заради такива дебелокожи хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава
0
 
 
За всичко са виновни Станислав Балабанов и Слави Трифонов те накараха безмозъщните безотговорни безсъвестни българи да се разхождат по улиците на градовете на цяла България за да заразят с коварната болест коронавирус друг човек и да му отнемат живота.Балабанов Слави алчните бизнесмени и неуките много отворени роми ще са доволни ако от коронавирус починат хиляди Българи така че им потръгне скапания бизнес за тях той е по важен от живота на Българите заради такива дебелокожи хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава
-1
 
 
Мълчи народът,глухо и страшно гърмят окови-Хр.Ботев
-1
 
 
От корона вирус едва ли схте умрем ,но от глад е сигурно.Това се о4аквасхе ,лосхото е 4е мойе би коледа схте посресхнем под карантина.Байното е 4е втора вална нкма да има,засхтото нкмасхе парва.
Aнонимен
на 10.06.2020 г.
0
 
 
причината не е че са се увеличили болните. ще се разбере свързана е с боко.
0
 
 
Е, поне пандемията стана епидемия...рџ?Ђрџ?Ђрџ?Ђ
-1
 
 
Ку ку...хиени ще уморите хората от глад!!!
0
 
 
Ще продължи доста време от самото начало беше ясно...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: