ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (19)
Ето този млад борец е спасил от удавяне другото момче в Бургас
Автор: Стойчо Генов 14:19 / 08.06.2020Коментари (50)6244
© БФБ
Млад борец е спасил от удавяне второто момче, което в неделя скочи от моста в Бургас. В информациите на медиите се прокрадна информация, че "някой е хвърлил спасителен пояс“, което се е оказало ключово за изваждането на 17-годишния младеж. Приятелят му обаче нямаше този шанс.

Оказва се, че Христо Ташев от местния клуб по борба "Черноморец“, по същото време е бил на плажа с компания от четирима свои съотборници и един от най-добрите си приятели Жулиян, който пък е състезател по кикбокс.

"Имаше навалица, чухме викове, че някой се дави – разказва 16-годишното момче. - Не знаехме колко са във водата. Някои предложиха веднага да скочим и да ги спасим. Но аз ги спрях, не се вади толкова лесно давещ се човек, ще повлече и нас. А пък и ни трябваха поне 5 минути да стигнем до тях. Тогава се сетих, че в края на моста има спасителен пояс, оставен за спешни случаи. Приятелят ми Жулиян първи скочи във водата да ги търси, през това време аз отидох за пояса и го последвах. За щастие едното момче успя да се хване. Другото, на няколко пъти се гмурках, но не успях да го намеря. Може би, ако бяхме реагирали няколко секунди по-рано и той щеше да е жив...“

Ташев признава, че е имало период от 5-10 минути на бездействие, в който хората на плажа са били в паника и не са знаели какво да правят. Едва по-късно са дошли спасител, полиция, линейка.

"Лично аз не се паникьосах, а и приятелите ми – продължава Христо. - Ние сме тренирани физически и психически, калени сме. И в стресови ситуации сме научени да не влагаме емоции. А пък и с пояс във водата е доста по-лесно.“

Христо Ташев тренира борба от 5 г., през февруари стана осми в кат. до 71 кг на държавния шампион в свободния стил за кадети, а преди това при по-малките печели и второ място на първенството на България, съобщава официалният сайт на Българската федерация по борба.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Marina Vassileva
премахни филтъра

0
 
 
Браво момчета,юначета! И приятелят ти Жулиан ,който е бил пръв в спасяването! Адмирации и поклон за адекватните ви действия за спасяване!рџ™Џвќ¤
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: