ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Пловдив се справи много добре с пандемията, трябва да се рекламира като сигурна дестинация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 04.06.2020Коментари (2)4477
©
Министерството на туризма предприема  практически мерки за смекчаване на кризата, причинена от пандемията от COVID-19  и в подкрепа на туристическата индустрия – една от най-пострадалите в създалата се ситуация в световен мащаб.

Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и подчерта, че не само у нас, но и в световен мащаб, туризмът е сред най-засегнатите от кризата браншове. В близко и далечно бъдеще той ще претърпи най-много промени в начините си на функциониране. По думите й в глобален мащаб, по изчисления на Световната организация по туризъм, международният туризъм отбелязва спад с 22%  през първото тримесечие на 2020 годината  и може да намалее с 60% до 80% до края на тази  годината. Общо 67 милиона са по-малко  международните туристи до месец март и до 80 милиарда долара са вече констатираните загуби.  

Заместник-министърът представи мерките от страна на държавата и ресорното министерство в отговор на пандемията за минимизиране на пораженията в сектора.

Областният управител Дани Каназирева подчерта, че туризмът е  сред приоритетните сектори в региона.

"Сега е  много важно всички заедно, държавни, общински институции и туристическия бизнес, както преминахме през кризата с епидемията, така да преодолеем последиците от нея. В това число, изключително важно е да успеем да спасим туристическия сезон и максимално да намалим щетите от  кризата върху бранша. Специално в нашата област – Пловдив, трябва да използваме предимството си, че се справяме много добре с пандемията и да се рекламираме като сигурна дестинация“, коментира Каназирева. 

Тя посочи, че още в началото на годината, областна администрация активно работи по два важни инфраструктурни проекта, свързани с община Хисар и насочени към създаване на по-добри условия за развитие на туризма.

" До края на август очаквам да започне цялостен ремонт на пътя до Хисаря от село Черничево до село Дуванлии. Активно работим и за довършване на ЖП надлеза до Хисаря, припомни областният управител

От своя страна кметът на община Хисар посочи, че с решение на Общинския съвет се правят облекчения за представителите на туристическия бранш като подходът е индивидуален и съобразен с конкретното искане от страна на бизнеса.

Заместник-министър Георгиева съобщи, че по предварителните данни на Единната система за туристическа информация от 01,01,2020 г. до 02,06,20 г., пренощувалите в местата за настаняване в Хисар са малко над 37 хиляди, като  повечето са българи, но е имало  и гости от Русия, Турция, Гърция и Украйна. Реализирани са над 64 хиляди нощувки.

" Това означава, че независимо от трудностите, има  интерес към община Хисар и възможностите за туризъм, които се предлагат тук – медико, балнео и спа. Наша обща  е задачата  да поддържаме  този интерес, да го направим устойчив и постепенно да преодолеем кризата, обобщи Георгиева.

Пред представителите на туристическия бранш от региона – хотелиери, ресторантьори и туроператори, бяха коментирани последните разпоредби на Здравното министерство, стъпките за постепенно облекчаване на мерките срещу коронавируса, като се наблегна на  тези, които ще помогнат непосредствено на туристическия бизнес. 

От  страна на здравните власти в областта, директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Манчева и директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Камен Янков, разясниха конкретните изисквания към хотелиерите и ресторантьорите

Представителите на институциите, повече от час отговаряха н въпроси, относно нормативната уредба, спазването  на изискванията за дистанция и дезинфекция в режим на работа, както и какъв ще бъде контрола за спазване на здравните и хигиенните мерки.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Елате в Пловдив хиляди народе от Сърница, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Швеция дори, може и от Испания, Франция и Англия. Ние в Пловдив сме безстрашни, нас корона не ни лови !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: