ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Педиатър: Добре е децата да тръгнат на градина!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:41 / 21.05.2020Коментари (8)5259
© Plovdiv24.bg
Децата трябва да започнат да посещават детска градина, това е мнението на варненския педиатър д-р Каролина Златева, споделено за Радио Варна. 

Дългата изолация вкъщи и липсата на контакти с връстниците им води до нарушение на психическото им развитие. Невъзможността да се осигури дистанция при груповите игри не бива да буди притеснение, коментира д-р Златева: "Ще се вземат мерки по хигиенизиране на помещенията, често миене на ръчичките им, а в момента няма никаква заболеваемост, така че нямам съмнение за възможни епидемии в групите."

Меренето на температура с живачен термометър е по-скоро препоръчително указание на здравното министерство, каза Златева: "Всякакъв термометър може да бъде ползван на входа на детската градина - безконтактен, живачен и електронен."

Д-р Златева одобрява факта, че отпада изискването за медицинската бележка от личен лекар при постъпване в детска градина:

"Практиките на някои от личните лекари са диференцирани на педиатрични и терапевтични, а струпването на много пациенти пред кабинетите създава предпоставки за контакти с болни лица. Затова за момента не е необходимо да се вземат бележки. Освен това дългата изолация сведе до минимум заболеваемостта от всякакви  остри заболявания, така че децата са здрави."

Родителите, които искат децата им да тръгнат на градина, трябва да подпишат декларация за информирано съгласие. С нея те декларират, че по тяхно желание детето постъпва в градината или яслата. Просветният министър призова родителите да оставят децата си вкъщи, ако могат, тъй като пандемията все още не е отминала.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.05.2020 г.
0
 
 
ТРЯБВАШЕ И УЧЕНИЦИТЕ ЗАЕДНО С ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ,ПОВЕЧЕТО КАТО СЛУШАМ СА ПОЧТИ ЦЯЛ ДЕН С ТЕЛЕФОНИТЕ,ЗА УЧЕНЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ,ПРЕТУПАНА РАБОТА.ТОТАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ ЩЕ НАСТАНЕ
0
 
 
Според мен педиатъра е напълно прав и че, ако децата, ако още малко седят вкъщи ще изтрещеят съвсем. ?Някои деца ще гледат по прозореца, че другите деца отиват или се връщат от градина и ще плачат, а и ще се усетят като престанат онлайн занятията им, че нещо не в ред. Децата са много умни и аз възприемам децата като личности, които в своя период на растеж се формират, но е въпрос на избор на родителя дали да ги пуснат или не. Не упреквам никой и ще спазвам изискванията като майка, която ще пусне малкия си син на детска градина. Всички работим по една или друга форма. Аз заявих желание за сина си да посещава детска градина веднага, когато отворят. Ако бе толкова зле нямаше да ги отворят изобщо, независимо от желанието. И нямаше да отворят мола. Много е важно мола и кръчмите да работят. Мола работи, а за ресторантите се очаква да отворят от 1 юни, но официално решение все още няма. ?Има някакъв риск децата да се заразят, но той не е толкова голям. Децата явно вътре няма да носят маски, но да си имат там. ,,От момента на влизане на детето в сградата на детската градина/ясла от него не се изисква използване на предпазна маска, освен ако на дете със СОП и/или с хронично заболяване това не е изрично препоръчано от личния му лекар''. Децата са много сладички. Не вярвам нещо да му се случи, а и децата леко понясят вируса. Има някакъв риск, ако се зарази да зарази и нас, но няма нищо сигурно на този свят. Лошото е, че за разлика от предните им два китайски вируса този може да се предава от човек на човек, но какво да се прави. В България броят на заразените не е голям. Официално е 2331 души. Да кажем, че не всички са открити, но едва ли са повече от 10 000. Всичко ще се оправи.
Aнонимен
на 21.05.2020 г.
0
 
 
Те са преносители и ще заразят много хора . Но родителите им не искат да ги гледат , по добре друг да им гледа детето. А децата много отдавна не са изолирани от връстниците си. Лекарите преди не искаха да дават тези бележки ,сега направо се родиха, по малко пациети , дъщите пари!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: