ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наш патолог: Няма никаква разлика между аутопсия на починал с коронавирус и починал от сезонен вирус
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:36 / 14.05.2020Коментари (57)42224
©
Д-р Стоян Алексов е председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в уебинар на Европейската асоциация, където обсъдиха коронавирусната инфекция. Основният извод на патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания е, че коронавирусът не е смъртоносен. Няма починал от коронавирус, твърдят те.

Семинарът е организиран от European Society of Pathology – May 8th, 2020 Webinar с модератор Dr. Marco Santucci of University of Florence, Florence (UNIFI). За да кажем, че човек е починал от коронавирус, трябва да установим възпалителна реакция, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота заболявания.

Такива случаи няма, обясняват патолозите. Няма специфични патоморфологични белези на пораженията от коронавируса върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия между починал с коронавирус и такъв, починал от сезонна вирусна инфекция.

"Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции, твърдят експертите. За разлика от грипа кронавирусът не води до смърт. През януари починаха млади хора от грип. Световната здравна организация сгреши, че обяви пандемия, защото такава няма. У нас са направени само три аутопсии, защото СЗО даде инструкция да не се правят".

"В това няма логика, обяснява д-р Стоян Алексов. Когато имаме нова картина, причинена от нов вирус, логиката е да се правят аутопсии на всички, за да се събере максимална информация за новата болест. Това поведение на СЗО може да се определи като престъпно", каза д-р Алексов.

"Кризата насочи целия ресурс на здравната система в посока към коронавируса и от това страдат болните с всички други заболявания, особено тези с онкологични заболявания. Работата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намаляла 10 пъти. Пациентите са уплашени и не търсят медицинска помощ, много случаи остават недиагностицирани.

Това означава, че ако е имало карцином in situ (в начален стадий), след два месеца той вече може да е станал инвазивен и да премине в следващ стадий. Това ще създаде повече проблеми на здравната система, отколкото коронавирусът", обясни д-р Стоян Алексов.

Вижте интервюто на д-р Стойчо Кацаров с д-р Стоян Алексов.



Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Юлия Герасимова виждам от всички изказвания са ти поддържаш простотията
0
 
 
А може ли д-р Стоян Алексов да предостави официален линк за този уебинар. На страницата на European Society of Pathology намирам информация за уебинар проведен на 7-8л05 с тема Infectious Diseases, Microbiology & Beneficial Microbes (Инфекциозни заболявания, микробиология и полезни микроби) - Иновативни нови технологии и терапевтици към инфекциозни заболявания. Защото това, което говори звучи достта странно от информацияиите на известни учени , например от учените от германския институт "Кох", от реномираните анлийски иследователи, водещите южнокорейски вирусолози... В специализираното медицинско списание Medscape изнесените доклади говорят съвсем друго. На 23.04 излезе още нещо ново 23.04.:"Много лекари откриват, че анормалното съсирване, известно като тромбоза, също може да играе основна роля за смъртността при COVID-19. Лекарите виждат съсиреци навсякъде: големи съдови съсиреци, включително дълбока венозна тромбоза (DVT) в краката и белодробни емболи (PE) в белите дробове; съсиреци в артериите, причинявайки инфаркти и инсулти; и микротромби в малки кръвоносни съдове в органи по цялото тяло. Резултатите от ранните аутопсии също показват широко разпръснати съсиреци в множество органи. Адам Кюкер, доктор по медицина, хематолог в болницата на Университета в Пенсилвания, който е специализиран в нарушения в съсирването, казва, че тези съсиреци образуват с бързи темпове, дори когато пациентите са на антикоагуланти (лекарства против кръвни съсиреци). В едно проучване от Холандия, 31% от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, са получили съсиреци, докато са на антикоагуланти." И още "COVID-19 е далеч по-опасен и нанася много повече поражения, отколкото сезонния грип."Сравняването им - както толкова много хора правят - да се опитат да намалят въздействието на SARS-CoV2 не е честно"- Jeremy Samuel Faust от Harvard Medical School and Brigham and Women's Hospital, Division of Health Policy and Public Health in Boston, Massachusetts. https://www.medscape.com/viewarticle/930514
0
 
 
Специално за щабчето за това генералчето е изнервено на лъжата краката са къси лъснаха като свински мъди в карл
0
 
 
НАЙ-ТЪПИЯТ НАРОД, ПАРДОН ПЛЕМЕ, НА СВЕТА!
0
 
 
Абе, докторе, май не спазвате протоколите на тези, които ви плащат заплати, иначе щяхте да придвижите вашите виждания, където трябва, а не да се изявявате във фейса
0
 
 
Е, и какво като няма! Очевидно коронавируса е много по-контагиозен и "бърз" в сравнение със сезонния вирус.
0
 
 
Чета и не мога да повярвам, колко учени в областа на медицината има тук. Ами господа специалисти, хайде отивайте в отделения излекувайте болните, премахнете вируса и да се свършва. Много е лесно да се говори отстрани.
0
 
 
В САЩ за два месеца има 80 000 смъртни случаи след короновирус. Хората, които са имали съпътстващи заболявания са щяли да си живеят с тях още много години. За 20 години война във Виетнам , САЩ имат под 60 000 жертви. Сега за 2 месеца са над 80 000. Коментарите са излишни.
0
 
 
Georgi Georgiev И някакви " строители" ли вече мислят, че знаят повече от Мутафчийски. Айде огледайте се господине....
0
 
 
Ново заболяване, а инструкции на СЗО да не се правят аутопсии?!!! По парадоксално нещо от това не съм чувал. Тръмп правилно им спря дотациите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: