ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тежко наказание за пловдивчанин, нарушил карантината, за да вкара сина си в психиатрията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:54 / 06.05.2020Коментари (16)26312
© Plovdiv24.bg
Пловдивски тираджия, които бил поставен под карантина заради пандемията от коронавирус, получи година и половина условна присъда с тригодишен изпитателен срок и глоба от 20 000 лева за нарушаване на наложената му изолация, научи Plovdiv24.bg. Мъжът имал син, който пък страдал от алкохолна зависимост – често пиел и ставал агресивен и неконтролируем. На 31 март баща му не издържал, звъннал на полицията и подал сигнал срещу сина си. После обаче го придружил до Центъра за психично здраве, без да спомене за карантината, и сега ще плаща прескъпо за постъпката си.

Шофьорът работил в голяма пловдивска фирма. На 21 март се прибрал с камиона от Германия, като във Видин получил предписание за поставяне под карантина - отбелязал, че ще я изкара на адреса си в жк. "Тракия“ в Пловдив, където живеел със съпругата си и алкохолно зависимия си син.

На 29 март, в ранните часове, синът бил изпил доста алкохол. Между 4 и 5 часа през нощта, той звънял на на братовчед си, както и на неговите родители. Братовчедът уредил преглед в Центъра за психично здраве на следващия ден (30 март), но от институцията отказали да хоспитализират младежа, въпреки желанието на родителите му.

На 31 март, след поредно изпито количество алкохол синът отново станал много агресивен и изпаднал в състояние, в което майка му и баща му не можели да го контролират. Подсъдимият се принудил да подаде сигнал за случващото се в дома му на телефон 112. Малко по-късно дошли двама полицаи от Пето РУ.

Тираджията ги чакал пред входа. Той бил без маска и не съобщил, че бил под карантина. Дошла и линейка. Лекарите извършили първичен преглед на момчето и препоръчали транспортирането му за извършване на вторичен преглед в ЦПЗ и евентуалното му настаняване там. Баща му не съобщил за карантината си и на пристигналия лекар от спешна медицинска помощ. Синът бил качен в линейката, заедно с един от полицаите.

През това време, подсъдимият самоволно се качил на собствения си лек автомобил и пристигнал в двора на ЦПЗ – Пловдив, като спрял непосредствено до патрулката. През цялото време бил с жена си. След проведен кратък разговор с полицейските служители, те извършили рутинна проверка и получили информация, че тираджията е поставен под карантина за периода от 21.03.2020г. до 04.04.2020г. Двамата веднага били ескортирани до адреса си. По случая било образувано досъдебно производство.

Мъжът бил изправен пред съда на 16 април. Там обяснил, че не бил запознат със съдържанието на предписанието за карантина. Проверка показала, обаче, че той собственоръчно е подписал предписанието, а и граничните служители са му обяснили точно какво може и какво – не. По-късно мъжът бил звънял и на личния си лекар, който му дал допълнителни разяснения за това какво представлява карантината.

Според магистратите, мъжът не казал, че е под карантина, тъй като нямало да приемат сина му в Центъра за психично здраве, тъй като бил контактен с баща си. Затова той получил година и половина условна и глоба от 20 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване пред окръжния съд.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нему дреме на никой от власта за хората . Важно е да напише нещо и видишли и он умен почти като човек
0
 
 
До кога ще търпим тези боклуци хораааааа дайте да се събудим време е вече
0
 
 
Жена ми е бремена и ако се наложи да я карам на спешното трябва да чакам линейка 40минути а до 40минути всичко може да стане с нея! По другите държави по една седмица е картината а при нас две много тъпо и малумно половин месец се едно си в затвора!
0
 
 
Изкараха тираджиите най- големите пристъпници.Наказват ги с безумни глоби и присъди. Няма логика един ден кара на другият под карантина на третия ден пак на път.Карантината за шофьорите е най безумната и нелогична заповед на министъра на здравеопазването.
0
 
 
Значи..да видим дали съм разбрала..тираджията глоба плюс присъда....а за г-н военния министър .който стои в парка .при пълна забрана...нищо.или? нещо малко
0
 
 
До кога ще се гаврят с хората тези наши служители на реда те имат ли си на представа да имаш в къщи болно дете вижда се че незнаят а и не искат да знаят понеже никой не им иска да знаят Срамно и не хуманно е да не се интересуваш от състоянието на народа си. тогава какъв служител си само да правиш глоби и да си мислиш че си не досегаем
0
 
 
Ако този негов син беше убил някой, изнасилил или нещо друго? Не е ли по лошо от нарушение на карантината? Господа министри, оправете си законите, защото това е поредния абсурд!
0
 
 
Значи заразените си идват със самолети а колегата ще плаща затов аче подържа иконимиката, кава карантина за шофьор? Що не сложихте народно то събрание под карантина като имаше заразени?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: