ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Божев става кмет за 18 дни след сценки от политически екшън
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:35 / 18.06.2009Коментари (0)4292
© Plovdiv24.bg
Със словесен политически екшън може да се сравни днешната извънредна сесия на Общинския съвет, чиято единствена мисия бе да избере временен кмет на "Източен" за 18 дни, за да не остава районът без управление до завръщането от отпуск на редовния заместник-кмет Петър Петров, оказал се 10-и пореден номер в кандидат-депутатска листа, в която пък шефът му Иван Тотев е водач.

Вместо концентрация върху проблема, Камен Шишманов превключи градусите на друго ниво. Сподели патетично пред всички съветници дошлото му най-сетне тази сутрин прозрение: досега бил обвинявал ГЕРБ в непоследователност, но изведнъж прозрял колко са последователни в бягството си от отговорност. В подхвърлянето на топката кой как е подменил вота на пловдивчани към него се включиха и Дани Каназирева и Тодор Христев, Павлина Кацарова и Димитър Керин, прехвърляйки си едни други виновността, че БСП се е оказала във властта.

"Искам да науча всичко. Днес е денят на откровенията. Предлагам да премине в нощта на откровенията. Да спрем часовника", саркастично предложи Тодор Кръстев, гледайки как заради неговата партия се дърлят някогашните съюзници.

"Моля ви, не политизирайте. Особено моля и моята партия. Имаме казус. Породила се е управленска криза в "Източен" - да я решим. Моля ви, не превръщайте сесията в политическа трибуна на предизборен митинг", увещаваше кметът Славчо Атанасов.

Срещу предложението му временен кмет да бъде шефът на общинската дирекция за стопански дейности Георги Божев ГЕРБ противопоставиха кандидатурата на Васко Василев. Началник на отдел "Екология", от 14 години работи в районното кметство, дори през 2007 г. е бил временно изпълняващ кметската длъжност. Не е член на ГЕРБ, политически необвързан е, но познава района.

"Вотът беше един, стана друг. Сега е по-друг, а след изборите са надявам да стане още по-друг. Васко Василев го познаваме и от ДПС мога да гарантирам, че ще управлява добре за временен кмет", великомъдрено се включи в дебата Яшар Асан.

"Кой ще пусне Васко Василев в неплатен отпуск, за да заеме временната длъжност?" - се сети да попита Николай Радев. Оказа се, че няма кой. Защото никой в "Източен" в момента не може да подписва каквото и да било. Работодател е кметът, а районът сега е без кмет.

"Като кмет на Пловдив, моля, послушайте ме. Аз нося отговорността за града и дори да не беше юридическият проблем с кандидатурата на ГЕРБ, мога да се доверя само на човек, когото познавам. Шест години работя с Георги Божев и му имам доверие, за Василев нищо не знам", продължи с увещанията кметът Атанасов.

Набързо и извънредно, готови да оборят обвиненията на Шишманов, че бягат от отговорност, ГЕРБ оттеглиха Василев и изстреляха името на секретаря на район "Централен" Емил Саралийски като алтернатива.

По всички актуални вътрешноградски политически проблеми продължиха дискусиите. Шишманов разказа как заедно са се пекли миналото лято на плажа в Обзор Славчо Атанасов и Бойко Борисов, аналитично разви цялата теория на конспирацията. Ангел Батаклиев по традиция се отклони към любимата си тема за "Градски транспорт", който той бил възродил като феникс от пепелта след опита за съсипването му от настоящ бизнес-конкурент и политически опонент.

Просташкото революционно поведение на ВМРО, несериозното поведение на клоуна на БСП, "Атака" като основния виновник за подмяна на вота разкритикува почти ненапускащата територията около микрофона излязлата извън нерви Дани Каназирева. Илко Илиев току да извика "Охрана!", но по средата на думата спря и предупреди: "Госпожо Каназирева, ако продължавате да нарушавате правилника, ще бъдете изведена с охрана."

След поредната молба на кмета към разум и концентрация съветниците най-сетне гласуваха.

Георги Божев още утре заема кметското място в "Източен" до 7 юли, когато се връща Петър Петров. Пред журналисти призна, че не е член на никаква партия, макар че участва в демократичните промени в страната от самото им начало. Познава много от работещите в администрацията на "Източен" хора и ще ги мотивира за съвестна работа.

"Няма да обжалваме  взетото решение, въпреки че някои се страхуваха от подобно действие. Искаме да се запази нормалната атмосфера на работа в района", коментира Иван Тотев за Plovdiv24.bg.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 17
16.07.2009 »
10.07.2009 »
19.06.2009 »
19.06.2009 »
19.06.2009 »
18.06.2009 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: