ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Служителите на реда да следят за спазването на заповедите
Автор: Силвия Станева 07:45 / 22.04.2020Коментари (5)7359
Преди известно време продажбата на прясно мляко директно от колите на производителите беше доста популярно в големите градове. На всеки от нас се е случвало да види в близост до блока си да види хора, които са се наредили до колата на продавача с празни бутилки, за да си купят качествено прясно мляко.

Тогава се намесиха експертите от ОДБХ, които предупредиха, че  консумацията на подобни продукти, които не са съхранявани в хладилна техника, могат да бъдат опасни за здравето на потребителите, като дори наложиха глоби. Повод да си припомним това е сигналът, който получихме от читател на Plovdiv24.bg.

"На 18.04.2020 г. на  ул. "Волга" пред номер 52, около 12:30 часа на обяд паркира лек автомобил "Рено Канго" с рег. номер РВ8487PK. Собственикът на автомобила продава сурово прясно мляко и това се повтаря всяка събота.

На снимките, които ви изпращам ясно се вижда, че водачът на лекия автомобил продава наливно прясно мляко, без да спазва елементарни хигиенни норми. Още в 12:39 ч. се обадих на дежурния полицай във Второ РУ в Пловдив, за да подам сигнал за струпване на хора без маски на публично място.

Предупредих дежурния полицай и за човека, който продава прясното мляко. В разговора ни полицаят спомена, че продавачът може би има разрешително от общината. 

Надявам се отговорните служби да покажат на безотговорните ни съграждани, че не могат да се държат по този начин и да остават безнаказани. При необходимост  мога да предам целия запис от охранителната камера на органите на реда. Надявам се служителите на реда да изпълняват съвестно задълженията си и да следят за спазването на заповедите на министъра на здравеопазването. 

Копие на писмото ми е изпратено до РЗИ Пловдив, Директорът на РДВР Пловдив и Община Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А ако аз дойда *да те посетя* пред входа,както си купуваш заразено мляко,говедо?Да ти набримча едно дебело арматурно желязо,че от такива като тебе и като възмутения *атанас* сме на това дередже!Какво ми става,когато други нарушават карантина и мерки?Ами нали утре ще ме срещне и зарази,без той самият да знае,че е заразоносител!Големи говеда сте,напуснете града,нямаме нужда от вас,селяндури невъзпитани!
0
 
 
Не разбирам наратива с доносничеството. Има нарушение на закона и някак си обществото си затваря очите. Утре, някой като убие/изнасили/окраде някой ваш познат пак ли ще си затворите очите? Или ще кажете "Ама къде е полицията, къде е правосъдието?". Дори когато управата си прави схеми, които всеки знае, пак си мълчим, да не доносничите. Ама си хленчите онлайн мрън мрън къде са ми парите от данъци. В на майка ти г*за са. Значи наричате хората доносници, а в случая с Милен Цветков се молите за строги присъди и се сърдите когато лекенцата прикриват истината, нали?. Драскате на хората колите с ключ да се почувствате по-добре в жалкото си съществуване, а не се обаждате на полиция и после звъните по адвокати като ви пребият или ви щракнат на камера и ревете като к**ви пенсионерки. Щото съм ви хващал в крачка. Един от вас си намери майстора. Въобще не става въпрос "на Вуте да му е зле". Става въпрос за спазване на някакви ши*ани, елементарни извънредни мерки, които май ще си останат до 2040-та заради ей такива малоумници. Вчера беше шивачница в Плевен, утре ще е млекопроизводител от на майка си....21-ви век е, като толкова искаш мляко от производителя си поръчай по еконт, спиди и т.н. Те поне са положили клетва, че спазват елементарна хигиена. И дори да не са, можете да ги държите отговорни, ако евентуално нещо се случи. А ако този бай Ганьо е болен, всички купили от него вече са болни и могат само да се хванат за палците. Ама нали трябва да се укрият малко данъци :) Не изпращаме легално неща. Не знам за вас, ама аз не съм видял хора продаващи от багажник да издават касов бон :) После се сърдите, че цените в магазините са високи. Ами високи са, там се плаща наем, заплати, данъци, осигуровки. Производителя си продава на високи цени, него му е през оная работа за магазина и за хората. Той си има стока и си я продава. и опа бонус, не плаща данъци. Егаси кефа.
-1
 
 
Ако направим една кратка ретроспекция на времето преди и след 1989 година, се оказв, че в момента има доста повече доносници отколкото преди 1989г.... Понякога се чудя, защо хората са на принципа "Не е важно аз да съм добре, а важно е Вуте да е зле."? На читателя или читателката какво му влиза в работата кой какво продава или купува? Нали той/тя няма да купи и е в реда на нещата всеки да реши за себе си, кое е най-правилното за самият него!?
0
 
 
Доносник мръсен. Кажи си името да те посетя надвечер да ми разкажеш какво друго си видял и чул. Папагал миризлив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: