ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Българи, вразумете се! Едва ли искате да погребете близките си
Автор: Силвия Станева 19:15 / 17.04.2020Коментари (22)16372
©
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нас, след като прочел публикация в социалната мрежа, който го е трогнал и го е накарал да се замисли за важните неща в живота. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Скъпи фейсбук приятели,

Пиша този пост с една единствена цел. Очаквам много хейт, много омраза..... знам че не съм човека, който ще промени нещо и всеки ще си каже "И какво постигна с този пост?"! Но положението в България става наистина лошо заради CoVid-19! 

От както обявиха извънредното положение- да, много хора останахме (И аз в това число) без работа, без доходи. Мрънкаме непрекъснато как правителството прекалява с мерките и давайте да си се разхождаме и хич да не ни пука! 

"Това си е най-обикновен грип" ; " Смъртността в България предишни години е била колкото сега, дори и по малко" ; "Давайте да ходим да протестираме, защото държавата не се държи нормално" ; "Давайте да сваляме правителството" и куп други неща прочетох за този месец и няколко дни! Хора всички ние имаме семейства, роднини, близки, приятели.....нека помислим за тях! Повечето млади хора не разбират как и колко лесно може да заразим родителите си и баби и дядовци! Не осъзнаваме, че тези хора, които са възрастни някои от тях са ни гледали когато сме били болни, плакали са за нас и в един момент заради нашето безхаберие ще ги пратим в гроба! Да, тази дума звучи гадно, нали?!? Давайте да си ходим наляво, надясно,да си ходим без маски, да се заразим неусетно и да ПОГРЕБЕМ близките си!

На 3 март всички сме патриоти, на празниците всички сме милостиви и вярващи! Всеки казва ако беше жив Левски или Ботев ...... и какво? Май трябваше те да са тук и да ни видят колко сме разхайтени и за какво са дали живота си ..... в името на единството,  културата и уважението !След няколко минути се затваря цяла София до второ нареждане, поради простата причина, че хората наистина не осъзнават сериозността на положението! Лекарите нямат нужда от аплодисменти, докато ние с нашия разум не предприемем мерки за ограничаването на заразата! 

Моя призив (Че кой съм аз, нали?) е да си останем тези 4 почивни дни, в града, селото, къщата, апартамента и отпразнуваме едни хубави и светли празници със семейството! Нека се опазим ние, семействата и приятелите ...... Няма да продължи вечно- един ден целия кошмар ще приключи и всички ще си ходим по баровете, заведенията, Черноморието, ще се разхождаме из паркове и градини! А до тогава бъдете разумни и не се поддавайте на провокации! Лекарите, епидемиолозите и вирусолозите не го правят, за да ни карат да се чувстваме като затворници и да ни лишават от хубавото време, а за да може да празнуваме следващите празници, които идват заедно със семействата, приятелите, роднините и близките ни!!!!!

Нека заради майките и бащите ни, заради баби и дядовци, заради братята ни и сестрите ни, заради децата ни си #ОСТАНЕМВКЪЩИ!

За всички на първа линия в борбата- Благодарим, че лишавате семействата си заради нас....... да ни спасявате и вразумявате!!!!

Весели празници на всички, нека да сме живи и здрави!"


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Всеки може да си пише каквото си иска.Човека си е направил труда да обобщи мнението на много съзнателни хора(включително и аз).За справка прочетете малко коментари от Испания и Италия, а има и у нас примери.Дори обикновенния грип протича доста болезнено.Тогава всички бабаити дано да се замислят, дали трябва да се рискува живота и здравето на семейство и близки.
-2
 
 
Споменават се Ботев,Левски,а се пропуска “свобода или смърт”!
+3
 
 
Как умира болният от COVID -19? Болният в реанимацията започва да се задушава, несъзнателно се опитва да издърпа тръбичките на вентилацията и точно затова го държат вързан за леглото, хората УМИРАТ ВЪРЗАНИ за леглата ... :(
0
 
 
Тапаците ги плаши финансовата криза, не ги интересува здравето на хората, от друга страна народа е мързелив не иска да работи на полето, иска вкъщи и помощи 400 лева за цигари, ейй прост народ прост... Стойте си вкъщи тапанари...
-1
 
 
Явно ти нв син от тия, които нямат пари за хляб!
0
 
 
стига с тези драми от утре започват да отварят плажовете в Калифорния въпреки големия брой заразени
0
 
 
Цял свят се бори срещу тая напаст само нашенца пред компютъра реве че са му взели едничката радост да се напие като прасе за велик ден.Идете се оплачете на Румен свекървата той ще ви помогне.Боже боже
+3
 
 
Още един погребален агент с назидателен тон...
+1
 
 
Адмирации за статията! А на миро фууу:пфу,миро!
+1
 
 
На този свят има отговорни хора и такива като теб, който пише под статиите само после да се хвали. Положението е сериозно и ще става по страшно. Лично аз бих предпочел да гладувам отколкото да погребвам близките си. Бъдете отговорни не се превръщайте всички на тези от филиповци, че Ботев и Левски ако ви видят ще се обръщат в гробовите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: