ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Известен пловдивски адвокат: Защо не се каже ясно, че 90% от болните с коронавирус у нас са роми?
Автор: Диана Бикова 11:54 / 16.04.2020Коментари (128)112348
© Plovdiv24.bg
Поставянето на допълнителни ограничителни мерки на столичните етнически махали "Факултета" и "Филиповци" повдига нови въпроси, които никой досега не е поставил все още на Националния оперативен щаб. Преди ден председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски беше запитан дали има статистика за заболелите от COVID-19 по кръвни групи. Тогава той, полу на шега - полу на истина отговори, че не е правен анализ нито по кръвни групи, нито по зодии.

Всъщност въпросът дали коронавирусът удря по-сериозно определен етнос и раса едва ли е коректно да се повдига точно в настоящия момент. Ето какво написа по този повод известният пловдивски адвокат и бивш общински съветник Тодор Кръстев:

"Чудя се защо не се каже ясно и отчетливо, че 90% от заболелите и диагностицирани с коронавирус у нас са от ромски произход. Искам дебело да подчертая, че поставям този въпрос по една-единствена причина, и тя е, че очевидно има някаква определена връзка между генетичната предопределеност, спазването на имунизационния календар, с начина на живот дори - за да се развие това заболяване.

Или поне, у нас, в България, тези неща са обуславящи фактори. Какво помага, че не се отчитат тези неща, най-вероятно от някаква криворазбрана политкоректност. Гледам и при редовните пресконференции на Мутафчийски, никой не смее да постави тези въпроси. А това са факти. Само в София, където заболеваемостта е най-голяма, заразата е съсредоточена главно във "Факултета", "Филиповци" и подобни квартали. Ами, трябва да се отчитат тези неща, за да могат да се вземат специфични и навременни мерки".


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой умрял циганин? Някой с оплаквания? Някой в болница?
0
 
 
Известен ....ЛЪЖЕЦ! Защо не кажете, че вирус НЯ-МА! И, ЗАЩО НЕ ОБЯСНИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ЗАЩО СА ТИЯ ОГРАНИЧЕНИЯ? - ЗАЩОТО ТАКА СА ВИ ЗАПОВЯДАЛИ ДА ЛЪЖЕТЕ ОТ МОСКВА. :) И СЕГА ЦЯЛАТА ШАЙКА СЕ ХВЪРЛЯТ, КАТО БЕСНИ ДА ДОКАЗВАТ И ДА ЛЪЖАТ ЗА "ВИРУСА" :)
0
 
 
Разбира се,че са виновни.Онзи ден в автобуса бяха шестима без маски,и четирима българи с маски.Как може ние да се съобразяваме със всички мерки и закони,а те не.Ромите да не са безсмъртни,правят се на велики.Не стига,че им плащаме тока и водата,а отгоре на това не спазват никакви правила.Според мен,не трябва да ги качват в автобусите и да ги допускат на общ…ествени места ако не носят маски и
0
 
 
Ныама дазабравите 500 години за друсането иза вирус а Виса виновниромите но оооо незабраваыте всицки сме братовцеди
0
 
 
Хора маы маы сте мозицни болни па сехванахте Ромо незнамсиско
0
 
 
От месец насам слушам и гледам всякакви простотии но по голяма от тази не съм и чул!!! Язък че уж учен грамотен адвокат го казва!!! Значи по целият свят живеят роми други етноси няма!!! Колко ли години е учил за да стигне до такъв извод или карантината наистина разваля мисловната дейност на хората!!!
0
 
 
Ей това е бай ганьо няма оправия ,как в другите държави един не излезна да попита болните от кой етнос са само бай ганьо се сети.
0
 
 
Да, бе адвокате.. Как може да пишете така за тях?! Те от сутрин до вечер работят,през нощта пък изобщо не се прибират. Почти не спят от притеснение как да свържат двата края, насън мислят как да образоват още по добре децата си. Чудя се как такива добри хора обличат децата си, не слизат от таксита и какво правят, че повече от половината от опашките в спешното са от тях. П. П. Забравих да сложа кавички.. А, някъде четох:Виж в двора на комшията и ще разбереш всичко за него и без да се познавате. Или това е моя мисъл, както и да е
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: