ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кошмарни подробности за случая с починалата от коронавирус в Пловдив! Тялото е положено в 2 ковчега, вторият - метален!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:20 / 16.04.2020Коментари (1)23416
© БГНЕС/ЕРА
Снимката е илюстративна и е от Италия
Областният медицински щаб в Пловдив отговори по повод публикации, свързани с погребението на  починалата от Ковид-19 жена от Хисаря. Plovdiv24.bg го публикува без редакторска намеса: 

Поднасяме съболезнованията си към близките на починалата жена от Община  Хисаря в болница УМБАЛ "Каспела“.

По никакъв начин не искахме да коментираме този случай, но неверните твърдения станаха прекалено много и в създалата се ситуация не можем да допуснем уронването на авторитета на която и да е било болница или институция.

Истината е съвсем различна от това, което се тиражира в публичното пространство и в някои публикации.

Държим да уточним,  че близките на починалата жена от Хисаря бяха търсени многократно и бяха уведомени за кончината й както от ръководството на болница "Каспела“, така и от РЗИ. 

Собственикът и директор  на УМБАЛ "Каспела" проф. Илиян Дойков нееднократно обясни пред медиите, че на 12 април пациентката, въпреки опитите на лекарите да я спасят, е починала от коронавирус. Близките веднага са уведомени за това. Със семейството са разговаряли и служители от РЗИ, които са обяснили каква е процедурата за погребението в подобни случаи. На жената е направена аутопсия в болницата. По думите на проф. Дойков в деня, в който жената умира - от 16,00 часа  до 11,00 часа на другия ден, въпреки опитите на колегите му да се свържат със семейството, никой не отговаря на оставените  телефони. 

"Аз лично звънях на техен телефон, след като вече ги бяхме уведомили за смъртта на близката им. Не ми отговориха. Преди това ни казаха, че не могат да дойдат, защото са под карантина и ако бъдат хванати, няма кой да плати глобата от 5 хиляди лева. На Цветница, в 10,00 часа вечерта, ходих до село Труд до траурна агенция, която бях намерил, за да взема специални чували, които са  нужни за ковчега и задължителни при такива погребения.

Според изискванията, заради заразната болест, тялото се полага в дезинфектирани найлони, в дървен ковчег и след това в железен, който се запечатва. Цената на този специален ковчег е 1000 лева. Лично аз търсих траурна агенция, тъй като никой от семейството не се обади да попита до другия ден какво се случва с тялото. Жалко е, но е така. После дойде траурната агенция, а кметът на община Хисаря организира служебно погребение и плати сумата за него", обясни  проф. Дойков. 

Областният управител Дани Каназирева обясни, че по времето на лечение в болницата за жената са положени всички грижи от страна на лекуващите. В Медицинския щаб също е коментирано и проследено състоянието й. След като става ясно, че е починала, три институции - Областна администрация, УМБАЛ "Каспела“ и РЗИ са в непрекъсната връзка и до късно вечерта на Цветница търсят решение на възникналия тежък казус.

"Как някой ще си представи и ще допусне, че близките на починалата жена няма да бъдат уведомени. Единственото нещо, което можех да направя в създалата се ситуация и което всеки би направил, е да помоля кмета на Община Хисаря, чийто жител е починалата, да съдейства и още веднъж да се опита да разговаря с близките й. При погребението изцяло са спазени всички указания на Министерството на здравеопазването, както и указанията на РЗИ при смърт на човек с инфекциозна болест, обясни областният управител. 

Медицинският щаб изказва още веднъж своите съболезнования.



Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
синовете й се завръщат от чужбина, заразяват жената, убиват я, и накрая разправят, че никой не се свързал с тях... гнусна история! нищо чудно, че повечето селяндури в момента са навън и се разхождат свободно, ганьо не го интересува, че ще убие собствените си родители, камо ли някой друг...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: