ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Общината се кани да купи апаратурата за борба с коронавируса на чудовищно по-високи цени
Автор: Георги Кирилов 11:26 / 11.04.2020Коментари (57)19632
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща получихме писмо от читател на Plovdiv24.bg. В редакцията разполагаме с пълните имена на хората от статията по-долу, но с цел тяхната сигурност, сме публикували само инициалите им. Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

Здравейте, казвам се Т.П. и ви пиша във връзка с абсолютно наглото оправдание на кмета на Пловдив относно вашата публикация за схемата с парите за онкоболните.

Видях, че вече сте отговорили публично на този лъжец, но искам да ви представя още една страна на тази гнусна заповед на общината за ползването на тези до 600 000 лева, а именно цените, по които евентуално щеше да се закупува оборудването.

Моят приятел П.Т. се е заиграл и е сравнил цените в офертата със свободните цени на пазара и разликите са чудовищни - в пъти завишени цени в офертата на общината и това е за единична бройка, за количества с отстъпките не ми се мисли.

По-долу ще копирам поста на П.Т., в който подробно е описал разминаването в цените, както и приложил сайтове за сравнение на по-евтините оферти.

Дано да съм бил полезен в разобличаването на престъпната мрежа в община Пловдив, крадяща от обществен ресурс през обществени поръчки, но в този случай най-вече крадяща от живота и здравето на хората. Благодаря и бъдете здрави.

"Доста ме възмутиха боклуците които ни управляват, кмета на Пловдив и

подлизурковците от " опозицията". Тук е линка с писмото и с цените на

които смятат да купуват медицинска техника: https://i.id24.bg/bans/kocpredlozhenie080420.pdf .

Извадих само две примерчета:

1. Легла реанимационни – 6 000 лв. Бройката. Цената на такова легло, което да покрива на 100% нуждите е около 2 000лв. Дори и с медицински дюшек и нови чаршафи няма да е повече от 3 000лв. За справка тук: https://ilan.bg/e-store/176/2100/.

2. Примерът е за механично болнично легло на колела с две секции за 1210 лв. Сигурно е много специално, защото тези легла са 600 до 700 лв. Ето тук: https://daya-bg.com/

За другите апаратури ми е бедна фантазията! Всеки може да провери цените. Стойте си вкъщи, шайката се грижи за Вас. Системата има нужда от финансиране! Помогнете и дарете някой лев! На следващото заседание на ОбС ще бъдат окрадени 50% от тези средства, платени от нас. И да не забравя, предайте им, че една баба е метнала 500лв. от прозореца, да й отиде на гости и да организира акция.

Plovdiv24.bg от своя страна вече започна работа по документа с нужното оборудване за двете обшински болници за борба с коронавируса. Надяваме се, че сумата, която е необходима за закупуването му, няма да е в пъти по-малка от необходимото. Няма да позволим който и да е общински служител в Пловдив, било то кмет или шеф на дирекция, да си прави пир по време на чума, и то с парите за здравето на пловдивчани.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крадливао племе е Българина , няма ни срам ни съвест.
0
 
 
Да изкарат по примера на шефа и те някой лев. Аха. Бой
0
 
 
това ще са цени на документи а реално не
+1
 
 
Е, вече имате идея защо всички общински болници са винаги на загуба! Наливаните там пари са за да си ги разпределят! Проверете колко пари на месец струва прането там!
+1
 
 
Само така! Следете ги, да не могат да си развяват кончето :)
0
 
 
Само да кажа на 13 АПРИЛ ще се опита народа да сложи край на ГЛАДА КРАЖБИТЕ МИЗЕРИЯТА И ЛЪЖИТЕ
на 11.04.2020 г.
0
 
 
Вчера се замислих над ситуацията , събират се дарения от хората за медиците , а какво прави държавата , защото държавата не подпомага медиците в тази тежка обстановка и като се замисля, не само Здравко е нагъл, то цялата партия Герб , освен да крадат и то дори не го прикриват , друго не правят. И доста умело се възползват от ситуацията , защото ако погледне само за коронавирус се говори , докато никой не споменава Арабаджиеви , Баневи , Божков , КТБ и още куп дела за които се изхарчиха сумати пари и все още няма никой обвинен . да не говорим за други схеми - например магистрала Тракия в участъка 10 - 30 км покрай София на виадукти и места , които миналата година казаха , че са готови , а сега гледам пак ги ремонтират, друг пример осветлението в тунела Трянова врата , което беше подменено изцяло преди няколко месеца , сега пак сменяха и отгоре на всичко нагло искаха да си вдигат зплатите с цел да даряват - това направо ме уби... И най-тъпо , което слушах в речите на бате Бойко , как ревносттно бранеше мангалите в София и говереше само преспектива София , защото видиш в София има най-много случаи , нищо не спомена за Пловдив , Варна , Бургас , Плевен или друго населено място... И сега гледаме сеира на Здравко... Хора стегнете се и трябва да изметем цялата община , правителство , защото ще ни го вкара адски силно , айде ние ще го преживеем , но следващото поколение ще му адски трудно :( И лично смятам , че на протестта утре трябва да сме всички българи ( изключвам мекеретата Чо и всичките му подръжници - и особенно онова педалче Ботевистта - което трябва да бъде разстрелян , че използва името на Ботев по този начин) Браво на редакция на https://www.plovdiv24.bg/ , че хвърля светлина в тази тъмна страна и хора аз лично бих излезнал и надънил здраво каска на Здравко , не трябва да му се позволява да управлява и време да се прави подписка срещу това управление в общината ...
+2
 
 
Този боклук трябва по най бързия начин да изчезне от управата...!!!
+3
 
 
Браво на екипа на Пловдив24 за истинската журналистика. Само се пазете, защото характерът на това управление е по женски чувствителен и обича да отмъщава.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: