ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Покъртителен разказ за борбата срещу COVID-19 от лекарка в Швеция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 05.04.2020Коментари (1)11091
©
Д-р Кйера Магалди е родом от Южна Италия. Завършила е медицина в България, а от година живее в Швеция. С избухването на пандемията, 27-годишната жена се отказва от плановете си за специализация в скандинавската страна и застава на първа линия като лекар доброволец в болница в Кремона, Северна Италия. Всеки ден се среща със смъртта, но вижда и светлината в края на тунела.

"Днес е един добър ден, доколкото досега никой не е починал. Утре ще изпишем двама или трима пациенти. Имали сме и други такива дни през последния месец, но за съжаление не повече от 3-4. В същото време, според пресата, положението тук, в Северна Италия, започва да се стабилизира. Броят на заразените намалява за сметка на излекуваните, но все така опасността не е преминала. Трябва да бъдем много внимателни и търпеливо да останем по домовете си. Eдва преди две седмици хората в Северна Италия започнаха да се отнасят сериозно към карантината и оттогава започна и стабилизирането. Ако спазваме карантината и правилата, можем да спечелим тази битка", разказва д-р Магалди.

Според нея неспазването на правилата в началото е причината да пострадат толкова много хора.

"Само няколко града бяха под карантина. В тях вече няма нови случаи. Но останалите, особено в Южна Италия, продължават да търпят сериозни поражения. От колегите ми разбирам, че хората продължават да излизат на разходка, при положение че времето на разходките отдавна мина", казва тя.

"Това може да се случи и на вас. Тук лекуваме хора, които до вчера са били здрави, но вирусът ги е застигнал. Преди няколко дни приехме 18-годишен младеж и го интубирахме! В тази болинца лежат нечии баби и дядовци – говорим за реални хора и животи", разказва Кйера.

Обяснява, че се опитвам да открие общи интереси с пациентите, за да има различни теми за разговор, извън тяхното здраве. Напомня им за  нормалния живот и да ги насоча към други мисли. Когато започнат да се подобряват, в края на тяхното пребиваване, им напомня да не почват с танците още с прибирането у дома.

"Заради защитата на личните данни, нямаме достъп едни до други, но да, онзи ден си взех довиждане с две жени. Те започнаха да ме разпитват защо съм била в Швеция. От медицинска гледна точка това е хубаво, защото като ги приемахме, те нямаха сили да се изправят, камо ли да проявят интерес към друг човек", добавя д-р Магалди.

Най-притеснена била сестра й, която живее в Маями и е с пет часа назад от ставащото в Италия. "Освен за мен, тя е много притеснена за майка ми, която е общопрактикуващ лекар. Може да се каже, че цялото ми семейство е на първа линия – чичовците ми работят в болница в южна Италия и нямат защитна екипировка – нямат такива", казва Кйера.

Разказва, че е прекарала едни от най-хубавите си години в България.

"България за мен е втори дом, между Италия и Швеция. България ми даде възможност да следвам медицина, каквато Италия не ми даде. Чувствам българите близки като италианците и шведите – и на всички казвам: моля, останете си в безопасност вкъщи", завършва тя, цитирана от "Нова ТВ".



Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само болен мозък вижда конспирации... Всичко е реално и не е за подценяване... След 4 месеца ще има вече 4 000 000 000 заразени, което е около 60 % от населението на земята...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: