ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безумието с вендинг автоматите в Пловдив продължава! Защо Общината още бездейства?
Автор: Георги Кирилов 12:40 / 02.04.2020Коментари (66)42166
© Plovdiv24.bg
На фона на всички рестрикции и мерки за повишаване на личната и обществената хигиена, едно безумие продължава да стои като паметник на колективната безотговорност и интелектуална и управленска импотентност на ръководните кадри в община Пловдив. 

Говорим, разбира се, за вендинг автоматите. Защо все още не са забранени в Пловдив, както това се случи на много други места, продължаваме да питаме от Plovdiv24.bg, загрижени за здравето на пловдивчани?

Шефът на БАБХ - Пловдив д-р Камен Янков уточни, че те са регистрирани като постоянни търговски обекти по чл. 12 от Закона за храните и не могат да се третират като нещо различно. От щаба ни уверяват, че има предписания за дезинфекцията им.

Всички знаем как обаче се обслужват вендинг машините. Повечето от тях не са свързани с постоянно течаща вода, а се пълнят с туби.

Кой гарантира, че тези автомати се дезинфекцират качествено?

Кой гарантира и контролира, че тези апарати се почистват и дезинфекцират изобщо?

Кой гарантира какво е качеството на течностите, които излизат от тях?

Прозират ли политически бизнес интереси зад незатварянето на вендинг автоматите?

От община Пловдив и в частност кметът Здравко Димитров са толкова уплашени от своята лична некомпетентност, че не смеят да вземат нито едно смело и правилно решение в тази извънредна ситуация. Уморихме се да повтаряме, че по този начин, със своята изключителна некадърност застрашават пряко живота на хиляди пловдивчани.

За всяка непопулярна мярка или забрана те се обръщат към РЗИ. Там пък си измиват ръцете със заповедта на министъра и не желаят да поемат отговорност.

В общи линии се оказва, че в Пловдив в момента има адски голям дефицит на смели и мислещи политици, които да вземат правилните решения, с които да предпазят живота на пловдивчани.

Генерал Мутафчийски вчера категорично заяви в национален ефир, че местното управление, в лицето на кметовете, не е нужно да го пита, него или министъра, за допълнителни ограничителни мерки, могат да ги налагат сами.

Иска се само малко смелост и отговорност от местната власт. Прилича ли ви на смел, на отговорен, на мислещ мъж пловдивският кмет Здравко Димитров? Не, нали!

Ако е толкова уплашен, може да звънне на колегата си и съпартиец Димитър Николов в Бургас, който още преди повече от 10 дни забрани използването на вендинг автомати с мотива, че техните собственици не могат да гарантират безопасното им използване.

Дето се вика, като не може да управлява, да преписва от съучениците си този наш двойкаджия Димитров.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде е РЗИ, но като гледам шефката - ясно е!
0
 
 
Най-мръсното място и бутони и чаши и препарати е в досег непрекъснато!
0
 
 
Господин Петров . На обектите които са останали вътре изискването е да има видим отвън чек лист за хигиена на обекта и да се дезинфекцира на 30 минути. Специално за това имаме договорки с хазяи - повечето от които са магазини за хранителни стоки - всички са със засилени мерки за дезинфекция те си почистват клавиатура , зона за вземане на чашката и около монетника и корпус. Ние не мием с вода след това препарата и той остава да си действа на въпросните повърхности. Относно болестите и заразите - освен Ковид 19 има хиляди болести от които може да се зарази човек ако не спазва лична хигиена и култура . При Нас може да се зарази човек ако пипне замърсена повърхност и после си бръкне в окото, носа и или устата. Плюете кафе автоматите - които Подчертавам - са обект за търговия с храни и са регистрирани по Закона за храните с всичките му изисквания , а за банкоматите нещо да ми кажете ? Дайте да затворим и банките - защото от там няма да ви извадят нито дезинфектанти , нито дневници за хигиена на обекта, нито здравни книжки на персонала ( издават се след изследвания на съответния служител ) . Надявам се Ви е ясно на всички , че ако нищо не работи - така ще паднем , че няма да можем да се изправим скоро. Аз водя дело в административен съд , ако успея в това си начинание - следва господинът написал тази статия, и изданието . Изпълнили сме сума ти и предписания за да можем да работим , сега - държавата пикае върху правилата си и не ни помага изобщо, забрави откъде и се формира бюджета, който така щедро пръска за глупости. И Господин Петров ако Вие работите , А Аз не - Аз няма да се обърна и да Ви оплюя защото от левчетата които ще внесете в бюджета , най вероятно ще получа помощ за безработица и ще съм Ви благодарен че сте били коректен данъкоплатец - колелото се върти и не дай си боже на Вас може да се наложи да направите същото - бъдете Здрав ! Болест има със сигурност , но с глупости и глад и безработица няма да я преборим . А за тълпите - хората се дисциплинираха - имам склад с кафеавтомат който продава към 200 кафета на ден , мога да кача онлайн връзка към камерите - да гледате и да пуснете сигнал ако видите струпване. Надявам се хората да разберат колко важно е кого избират на Власт и че на Властта и трябват специалисти за съответните области - за да вземат правилните решения и да живеем добре - Всички , без изключение.
0
 
 
Запрянка ! Аз съм търговец с големи и малки машини - които отдавам за ползване на ,,търговци ,, като Вас - осигурявам зареждане и поддръжка на машините и на ,,търговци ,, като Вас. Силно ме съмнява , че ако нямаше квалифицирани кадри - дали щяхте да можете в това време да правите кафе на джезве и да го продавате? Слънцето грее за Всички, но има много ,, търговци ,, като Вас - които продават боклуци като стока и понеже нямат оборот ( без да има забрани като сега ) и не обичат да работят и мислят много, търговци като Нас - им пречат. Моята майка загина в катастрофата край Бяла Русенско 2006 година заедно с още 18 души - случаят е доста известен и са ме показвали по телевизията заради него , Нова , бТВ , Карбовски , Националното и Дарик Радио и прочие. . С парите от обезщетението - около 32 000 лв си основах фирмата през 2010 година , Аз съм бивш сервизен техник на Нескафе за регион Варна и квалифициран барист + уча за юрист. И превземам пазар с предлагане на високо качество - от ,,търговци ,, като Вас. Предложете нещо добро на пазара за клиентите си , напънете се и ще Ви тръгне и няма да има нужда да оплювате - търговци като Нас , защото ще станете част от Нас - от хората които мислят и се трудят.
0
 
 
Добър вечер на всички първо искам да кажа на госпожата Запрянка Хаджиева че фирмите които се занимават с Вендинг Също са търговци не изяждат хляба на никой просто си имат свой собствен те също плащат данаци ,наеми заплати, осигуровки и т.н. А за спирането на машините мога да кажа че може би е последна мярка защото не са по опасни от банкомат например или апарат за синя зона, в другите градове забраниха машинита а можеш да си купиш кафе от павилион например, питам с какво павилиона е по безопасен там даваш пари на ръка чакаш ресто което продавача бара с ръце, същият ти вади чашка от куп чашки пак с ръце давати бъркалка и захар пак с ръце диша ти върху чашката вяроятно и докато си сменяте по някой лаф и плюнки има дори и малки и незабелижими всеки бара тезгяха на бутката за кафе и цигари вероятноста да се заразиш е доста по голяма, при машината пускаш пари в отвор машината ти връща ресто от монети които се престояли и не са барани от никой наскоро, дава ти чаша автоматично без да я бара пуска ти кафе ( държа да кажа че всички продуки в машините се зареждат от вакумирани пакети дирекно в контейера за продукти никой не ги сипва по малко на ръка примерно) водата задължително минава през филтър и е нагрята на 90 градуса взимаш си чашката и заминаваш единствено бараш едно копче, нямаш контакт с друг човек и толкова, лесно е и безобидо цял свят го ползва и ще продължават да се развиват с това динамично ежедневие лека вечер
0
 
 
Аз съм за пълното унищожение на тез автомати.Защото в по голямата си част изяждат хляба на много търговци.Но и тук има едно голямо Но.Явно този бизнес на някой от върховете.Вие как мислите.
+1
 
 
До господин Стефан Стефанов. Здравейте, проблема с вендинг машинките не е в издаването на заповеди, инструкции на служителите или закупуването на предпазни средства от страна на фирмите.Може да изкарате и целия отчет за цялата година и да излезне, че са купувани кафета на 5-10 мин, а не едно след друго и все пак знаете, че в този момент със затворени кафенета, пред машинките масово се събират хора.Това не може да го контролирате.Колкото до хигиената на машините, не знам във Варна как е, но тук не минават всеки ден по 10 пъти на ден да ги дезинфекцират(не съм сигурен дали имате капацитет и във Варна за толкова), дори не минават и всеки ден.И именно, защото всички сме граждани на България трябва да бъдем отговорни, след няколко месеца ще Ви работят машинките с пълна пара, не само на вас се отразява това извънредно положение.
+2
 
 
Моля Ви Уважаеми Български Граждани ! Медии ! Общински и държавни Власти ! Разберете че на територията на България - Ние сме свързани като нейни граждани един със друг и доброто и просперитера на един се отразява на Всички около него , но и с лошото и безработицата е същото. Аз съм от малък град и с труд и умения и учене със си извоювал място и уважение в град Варна - планирам ако се развивам добре да се върна като инвеститор и работодател в родният си град . Сигурен съм че е така с Всеки един от Вас . Аз не казвам да не се спазват законите , напротив . Но нека не бъдем злобни един към друг а да проявяваме разбиране за да може България да я има вечни времена. Да Живее България !
+1
 
 
Господин Пасев , Пише Ви Стефан Стефанов - шеф съм на Джема Вендинг Сервиз ЕООД . Днес прочетох че сте издали заповед за затваряне на кафеавтомати на открито , заради липса на хигиена , дезинфекция и струпване на хора. Ние като фирма се контролираме от БАБХ и всички кафеавтомати на фирмата са регистрирани там. За да ни разрешат да работим , трябва да имаме , склад регистриран в агенция по храните за търговия с хранителни продукти, система за самоконтрол , дневник за входящ контрол и дневник за хигиена на обекта, служител инструктиран за работа , изследван за болести със здравна книжка - регистриран на отчет в агенция по храните , специализиран транспорт. Относно борбата с корона Вируса съм издал заповед на персонала за засилване на личната хигиена и съм издал заповед за допълнително почистване на стопанисваните от фирмата кафеавтомати ,,Кафе Мечта,, Написал съм инструкции и съм запознал персонала с тях , както и съм осигурил в достатъчни количества дезинфектанти - одобрени от БАБХ, лични предпазни средства (ръкавици,маски , работно облекло ) . Всичко посочено по - горе от мен мога да потвърдя с документи и фактури и мога да докажа , че сме почиствали и дезинфекцирали машините от 10 години - от както съществува фирмата ми. Относно струпването на хора пред кафемашини - също не е вярно , оборотите са ни под половината, имам система за електронно следене на продажби и работата на всеки един автомат и мога да ви изкарам отчет за продажби по часове, минути и секунди- същият го получава и НАП. Предлагам и за да се спре заразата , да въведете изискване - всички граждани да излизат навън само с маски и ръкавици- лесно е и изпълнимо - поискайте от държавният резерв ако няма достатъчно и раздайте. Моля да вземете това в предвид и да преразгледате решението си , Ние сме коректни данъкоплатци регистрирани по ДДС - внесли пряко в държавният бюджет над 120 000 лева само за миналата година. Моля преди да вземете решение ,по даден проблем да се допитате до специалисти и да вземате мотивирани и почиващи на реална и вярна информация решения. В противен случай ще Ни принудите да спрем изпълнението на заповедта Ви чрез жалба в административен съд Варна, тъй като Вие имате сигнал и слухове , а Ние разрешителни и документи. Ще се обърнем и към медиите ако , не ни отговорите и Ни обърнете гръб , тъй като сме уверени че в тези тежки за България времена и трябват и работещи хора и данъкоплатци , за да имаме премиер, президент , парламент , областни управители и кметове. Като управител на фирмата Вярвам че интелигентността и технологиите , диалога - могат да разрешат и да предотвратят доста проблеми на Всички - моля намерете такива да работят във Властта. Моля преразгледайте решението си ! Регистърът на БАБХ е публичен , качен в интернет и като въведете името на дадена фирма излиза дали обекта е регистриран или не - лесно е да се провери. С уважение Стефан Стефанов , управител на Джема Вендинг Сервиз ЕООД. Телефон за въпроси и информация - отговарям денонощно.
-4
 
 
Бойко Борисов ли чакате да ви реши проблема с вендинг машините-щото ако почакате ще ви го реши много бързо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: