ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Извънредно обръщение на Бойко Борисов към нацията!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:57 / 01.04.2020Коментари (198)206555
©
Извънредно обръщение към нацията на премиера на България Бойко Борисов:

"Уважаеми сънародници,

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция.

Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания.

Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет ще за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение.

Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет. Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени. Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.

Колкото и да е тежък моментът съм сигурен, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния на начин на живот. Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря ви за усилието, заедно можем повече!"


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При тая организация и тия некадърни щабове пикът ще е точно след 300 години!!!!!
0
 
 
Мерки след мерки и кажете кои са заразените.Докарахте 200 хлд. Заразени в Бг.Сега те убиват майките и бащите си.Казаха ви го китайците да затворим границите и кой където е там да се лекува.
0
 
 
Като се следят всички мерки по другите държави, защо и тук не се помага на засегнатите хора. Опитва се по някакъв начин да се замажат очите на хората и до там. А не се разсъждава как ще живеят хората, които са останали без работа и няма от къде да получават доходи. Как ще живеят? Всеки такъв човек , който е пострадал от обстоятелствата трябва да получи помощ, защото тези хора имат и заеми, а банките си ги искат. Всеки си иска парите, но никой не мисли за теб. Българино събуди се, да опасна е тази болест, но това не отнема правата ти.
0
 
 
Първо - доста повече от "месеци" са необходими до пускането на ваксина. Второ - дори СЗО обяви, че карантината няма особен ефект и няма да доведе до "изчезване" на вируса. Трето - оказва се, че възрастните хора не са най-застрашената група. Четвърто - подкрепяте бизнеса - супер, а останалите хора? Пето - до 13. 05 няма да сме стигнали пика на пандемията, докога ще се удължава карантината? Шесто - като е толкова "опасно" и "страшно" защо в НС и на брифингите журналисти и политици са без маски, защо продължавате да прибирате хора откъде ли не (да си седят, където са отишли, а не като секнаха доходите и видяха, че никой няма да им обърне внимание по болниците юруш насам; нали тук беше лошо, лекарите -некомпетентни) и в някои махали продължава да бъде пълна свободия. Седмо - защо населените места, които не са областни градове, не са под същите строги мерки като областните? Да не би заразата да си избира къде да ходи?
+1
 
 
Наясно ли сте, че в България данъците са около 21%? Наясно ли сте, че в страните, които давате за пример, че подпомагали хората повече в този момент, данъците стигат до 45%, в зависимост от доходите им? От къде една държава, чиято хазна се пълни единствено от данъци, може да изкара толкова пари, за да ги раздава? Повече от половината народ се осигурява на минимална заплата, но взима повече от това, смятайки че прецаква държавата. Държавата са хората в нея - работейки на сиво, прецаквате себе си. Мерките, които правителството взима, са абсолютно адекватни и навреме. Това, че българският народ е необразован, недицсиплиниран и смята че винаги е вещ по всички въпроси, не трябва да е причина за страданието на всички ни. Седнете си на задниците и потърпете.
+2
 
 
Не съм фен на Бате Бойко, но на всички дето плюят тук искам да кажа, че в този момент ако ни управляваха комунистите - жална ни майка. Всичко за сега се прави навреме и точно и като гледам ще се отървем леко в сравнение с други велики държави.
+1
 
 
Хора! Ние, които живеем на село, няма да ви оставим да умрете от глад! Земята ражда достатъчно за всички! От глад в България не би трябвало да се страхуваме! Господ да Ни пази( от нас самите)!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: