ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Едва 280 човека тествани в Пловдив и областта до момента! Явно положението при нас наистина отива на зле!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 30.03.2020Коментари (36)45105
©
Предоставяме ви коментар на общинския съветник от "Кауза Пловдив" Константин Георгиев: 

"На въпрос към Областния щаб по време на онлайн брифинга, а именно колко теста има направени в Пловдив, ми бе отговорено следното:

"В Пловдивска област до момента са направени около 400 теста, от които 120 на медицински работници и контактните им лица".

От 6000 теста в цяла България до момента, 400 са от Пловдивска област. Като извадим тестовете на медиците и контактните им, излиза, че в Пловдивско са тестувани 280 човека. Всеки може да си направи изводите това нормално ли е. Най-гъстонаселената област след София, с най-големите ромски махали на Балканския полуостров - 280 теста за 3 седмици.

Всичко това ме навежда на мисълта, че наистина в Пловдив цари тотално безхаберие и безпомощност, че може би положението тотално е изтървано и наистина за града предстоят много тежки дни", завършва размислите си Георгиев.

Май наистина генерал Мутафчийски ще се окаже прав за опасенията, които изрази по отношение на Пловдив и областта. Престоят ни тежки, опасни, животозастрашаващи времена?

Кой е виновен? Вече изразихме мнението си, защо Пловдив се превърна в черна овца на централната власт, заради тоталната безпомощност на местната влас.

Кой е виновен обаче да са направени толкова малко тестове?

Наистина ли някой вярва, че на 21 заразени, всички контактни лица са едва 240 души? Наистина ли някой вярва, че едва 240 души в Пловдив и областта са се нуждаели от тестване, предвид множеството пациенти постъпили със симптоми?

Никой не може да бъде излъган. Неслучайно Мутафчийски в една от критиките си към Пловдив заяви, че не се тестват всички, които трябва да бъдат тествани.

Със сигурност една от причините за малкото тестове е липса на лаборатория. Ето затова и зададохме вчера въпросите: Защо в Пловдив все още няма лаборатория за тестване на коронавирус? Не е ли време за оставка и арест на професор Мурджева? Главният здравен държавен инспектор ан България доц. д-р Ангел Кунчев днес в национален ефир заяви, че е срамно МУ Пловдив да не пусне лабораторията. Ние бихме добавили, че е престъпно.

Днес професор Мурджева се скри и отказа да отговори на въпросите, които вчера зададохме по отношение на лабораторията за коронавирус, която умишлено не бе пусната в МУ Пловдив. Дано поне прокуратурата не се скрие и открие Мурджева, за да й зададе въпросите и да я подведе под отговорност, ако няма правилните отговори.

В момента институциите в Пловдив, с престъпното си бездействие, като каквото категорично може да се определи това на професор Мурджева, на практика извършват престъпления, застрашаващи живота на жителите на Пловдив.

Такова е и поведението на кмета Здравко Димитров, ресорният му заместник Тодор Чонов и частните превозвачи в Пловдив, които умишлено допускат препълване на автобусите.

Положението в Пловдив наистина върви към зле, с огромното съдействие на болшинството местни институции и управляващи.

Наистина ли при това положение някой вярва, че заразените в Пловдив с коронавирус са само 21? Колко от действително заразените, дори не знаят, че са заразени, защото не са тествани и в момента заразяват още хора?

Време е за решителни действия на централната власт и специализираната прокуратура. Ако епидемията в Пловдив избухне неконтрулируемо, накъдето ни водят местните управляващи, тя ще подпали цялата страна.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тестове няма! Лаборатория... вместо да преоборудваме съществуваша, строим нова от нищото. Цялата ни работа е ... местим го от единия крачол в другия. Движение да има...ю
0
 
 
Пловдивските проби се пращат в Стара Загора при висококвалифицирани специалисти. Явно засега в Пловдив няма капацитет за такава интелектуална дейност.
0
 
 
Има ли някоя от пловдивските медии, която да присъства на брифингите? Защо не се зададе въпроса няма ли как нащионалния ща да окаже натиск върху местната структура? Бездействието им е престъпно!!! Няма лаборатория, автобусите минаха на празнично разписание- върховна глупост- да са по-нарядко и по-натъпкани! Имитират дейност- глоби ?! Най-некадърното управление на града в съзнателния ми живот
0
 
 
Вчера два пъти писах,че процента ще бъде около10-12! Вече има клип в ютуб за мнението на един виросолог д-р Волфанг Водарг,който от години се занимава точно с това и той казва,че този вирус средно се преболедува от 7-15 % от хората,които не знаят дори това.Така че-очасва се да обявят 10-12 %,но това въобще нее страшно,а напълно нормално!Страшно ще е ,ако обявят по-големи данни,а те няма да са верни!
0
 
 
Не разбирам?! Защо не броим КОЛКО са починалите и от КАКВО?
0
 
 
Ами кмета да не си позволя някакви извънземни забрани а да помисли за повече тестове
+1
 
 
Прокуратурата да се самосезира ! Управляващите в Пловдив бездействат-само празни приказки. Да им се потърси отговорност !
0
 
 
г-н Константин Георгиев вие сте кръгъл идиот и не трябва в никакъв случай да ви се дава поле за изява в медийте.
+1
 
 
Ей, няма угодия...хем мерките били прекалени, защото от друго умирали повече хора, хем тестове нямало. И как разбраха "специалистите", че като няма достатъчно тестове "ЯВНО РАБОТАТА ОТИВА НА ЗЛЕ"..Всеки вади от ръкавите си заключения. А на бай Ганьо наистина някой друг му е виновен. Пазете се и спазвайте мерките..виждате какво става с пиците и пачангите, които обявиха карантина МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА след първия заразен. При нас карантината е след СЕДМИЦА ! Който плюе по кризисния щаб е ТЪПАК !
0
 
 
Като си ги избрахме такива отворковци, сега цяла България да ни се смее. Да ставаме за резил от некадърни чревоугодници.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: