ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Радев: Дългото ограничаване без убедителни мерки, може да доведе до разрушителни последствия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:58 / 27.03.2020Коментари (22)12511
©
Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас зависи не само от регистрирането на заболеваемостта, а преди всичко от всеобхватна и навременна информация в реално време. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на сектора  на информационните технологии, които са създали система за мониторинг и комуникация, проследяваща в реално време разпространението на вируса, установени зони на карантина, достъпни болнични заведения, нуждаещи се от лечение и подкрепа граждани. От компанията са готови безвъзмездно да дарят продукта на държавата.

Президентът отбеляза, че представителите на най-бързо прогресиращия сектор у нас – информационните и комуникационните технологии, са реагирали на кризата не с паника, а с предложения и идеи за нейното по-бързо овладяване и преодоляване. Колкото по-често се говори, че в настоящата ситуация сме били във война, толкова по-често трябва да се и напомня, че изходът от всяка война зависи от навременната, всеобхватна и достоверна информация и ефективното управление, заяви президентът Радев. Той припомни думите на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, че "не можеш да се бориш с огън със завързани очи“.

По думите на президента е изключително важно не само да се изравни кривата на разпространение на вируса, а възможно най-бързо и безопасно да се върнем към нормален ритъм на социален, икономически и политически живот.

"Дългото задържане на ограниченията без убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки, при спиране на работата на важни институции като парламента, може да доведе до разрушителни последствия, надхвърлящи далеч последствията от самия коронавирус“, посочи Румен Радев.

От компанията обясниха, че програмата е базирана на практики, използвани от други страни. Програмата предвижда въвеждане на информация както от здравните власти, така и от гражданите. Органите за оперативно управление могат да предоставят данни за лечебни заведения, леглова база, зона под карантина. Гражданите на абсолютно доброволен принцип и с гарантирана анонимност могат да въвеждат здравния си статус и да получават известия за инфектирани зони или комуникация с установен с коронавирус пациент.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво Радев, спаси ни от кретена Мутафчийски
на 28.03.2020 г.
-2
 
 
Некадърниците от ГЕРБ пак се прашят на много велики.
+1
 
 
НеУбедителните мерки са в Италия и Испания. Убедителните в Япония и България. Нещо друго вдяна ли Рунтьо или пак дриска глупости.
-1
 
 
Вземете пуснете здравите хора навън да преболедуват този измислен вирус и да се приключи всичко!Болните и тези с хронични заболявания да не си подават носа навън,а ако го направят,нека е на тяхна отговорност! Какви са тия диктаторски мерки,млади хора,които не могат да позлват правото си на работа,за живот и не става дума.Вас,зомбираните никой не ви пречи.Стойте си у дома и живейте вечно!Но има един проблем,Може и цял живот да си стоите у дома,този вирус отново ще съществува.Пак ще ви срещне при решението ви да излезете,защото някой ден ще си подадете носа навън.То бива неадекватност,бива,ама вашето се изчерпа.
+5
 
 
Защо така неадекватно БКП будеха скандал след скандал в парламента, бавейки приемането на закона за извънредното положение?!? Защо и Руменчо веднага след това бързаш да налага Вето, всичко е много ясно и прозрачно. Забаването продължаваш объркването и хаоса на държава без специален закон, и така червените дадоха шанс на фирмите бързо да се освободят от хора, така на по късен етап ще може и Корнанелийка и Руменчо да реват, колко много хора са останали без работа заради правителството....?Това е истината, търсене на политически дивиденти, Корнанелийка, Руменчо - подло, незчовечни, сметкаджийски предатели на народа, когато всички търсят как да спасят човешки животи, вие търсите как да събирате популярност и политически дивиденти. Повдига ми се от вас, както и на всички мислещи и рационални хора в родината. След кризата ще ви съдим, след кризата ще попаднете в ада на народния гняв и ненавист. Сами се закопахте.
+5
 
 
А, Я, бе Руменчо, ти пак изпълзя от хралупката и се изказа бърже и не подготвено, без да по прочетеш че всички мерки са взети, я пак се покрий, никой не те пита, и никой не иска да те слуша, пагонче. Бързо обратно във вселената на забравата, там ти е мястото, злобар сметкаджийски, НАРОДО ПРЕДАТЕЛ!!!
+3
 
 
Пак малоумно изказвана на президента Румен Радев явно и той като алчните бизнесмени в България не го интересува живота на хората интересува го само как да лапа пари и нищо друго
+5
 
 
Не е лошо зеления чорап да поглежда към статистиката и то в часта със смъртните случаи вместо да приказва ненужни приказки.Егати и нищоправеца
-2
 
 
Най-накрая нещо смислено. Генералът две години ще ни кара всеки ден са броим по 10-20 заразени и да стоим в къщи. Ще се усетите кои от хората трябва да стаят в къщи ама късно. Не трябваше да затваря всички сектори държавата. Мерките трябваше да обхванат възрастните и хронично болните. Като всички фирми където работят хора с ТЕЛК решения т.е. с установени заболявания само там да се поемат от държавата заплатите и хората да излизнат в платен отпуск или да роботят онлайн , ако е възможно. Всички останали да работят и учат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: