ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Агенцията по заетостта предлага нова електронна услуга за регистрация на безработни
Автор: Пламена Николова 16:55 / 25.03.2020Коментари (0)9918
©
Агенцията по заетостта предлага нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа лица, съобщиха от институцията. 

Агенцията по заетостта и Държавна агенция "Електронно управление“ /ДА ЕУ/ предлагат нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа лица. Тя е реализирана от ДАЕУ на Единен портал за достъп до електронни административни услуги на ДА ЕУ, раздел "Социални дейности“/"Безработица и насърчаване на заетостта“, линкът към който е: ttps://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment

Новата услуга допълва съществуващите възможности за регистрация по електронен път, които Агенцията по заетостта предлага на хората, за да не посещават офисите на бюрата по труда. Така те могат да си останат в къщи, да получават посреднически услуги за подпомагане търсенето на работа дори и в условията на  прилаганите мерки за ограничени контакти и социална дистанция.

Подробна информация относно заявлението за регистрация в бюрата по труда е налична на Единия портал за достъп до електронни административни услуги на ДА ЕУ.

Агенцията по заетостта препоръчва ползването на новата услуга, тъй като тя дава възможност за бърз достъп и лесно изготвяне на заявлението-декларация за регистрация в бюрото по труда. Друго предимство на услугата е, че заявлението ще бъде получено в бюрото по труда, което е избрало лицето да се регистрира, без да се търси и вписва ел. адрес или профил на съответното поделение на Агенцията по заетостта. Затова и безработните, които подават заявление по този ред, много внимателно и коректно трябва да адресират заявлението си до Дирекция "Бюро по труда“, в която да се регистрират. Напомняме, че регистрацията следва да се извършва по постоянен или настоящ адрес и само в една Дирекция "Бюро по труда“ в страната. Желаещите да се регистрират, които имат настоящ адрес, различен от постоянен трябва да изберат според местоживеенето си в кое бюро по труда да се регистрират. Информация за населените места, попадащи в териториалния обхват, на Бюрата по труда може да се намери на официалния сайт на АЗ, в рубрика "За нас“ тук https://www.az.government.bg/contacts/offices/.

Заявлението за регистрация се изпраща в съответното бюро по труда чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, за ползването на която се изисква лицето да се регистрира в нея и да я ползва чрез квалифициран електронен подпис /КЕП/ или ПИК на НОИ. Помощна информация за регистрация на физически и юридически лица и ползването на ССЕВ може да се намери на сайта на системата https://edelivery.egov.bg/. Кратка информация в помощ на безработните лица ще бъде публикувана и на сайта на АЗ, в рубриката за търсещи работа "Информация за регистрация на търсещо работа лице“ https://www.az.government.bg/pages/informaciya-za-registraciya-na-tarseshto-rabota-lice/

Кандидатите за регистрация ще получават обратно на профила си или електронния си адрес от който са изпратили заявлението си регистрационна карта с регистрационен номер и посочена дата за следваща среща или разговор с трудов посредник. Отговор ще получават и лицата, които нямат право на регистрация с посочени причини за отказ, а при необходимост от допълнителна информация ще се свързват с лицето по телефона, посочен в заявлението. Посочените телефон и ел.поща или профил в ССЕВ ще се ползват и за последваща комуникация с бюрото по труда, поради което е важно те да са коректно попълнени.

Заявлението, което се подава към бюрото по труда по електронен път е само за регистрация на съответното лице за ползване на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматично до получаване на права за обезщетения при безработица или социални помощи.

На Единен портал за достъп до електронни административни услуги на ДА ЕУ, раздел "Социални дейности“/"Безработица и насърчаване на заетостта“, са активни и други 5 електронни услуги за търсещи работа и работодатели, за които също е публикувана подробна информация за тяхното съдържание и начин на ползване.

Агенцията по заетостта отново призовава "Останете си вкъщи, ползвайте електронните услуги и ние ще Ви окажем необходимото съдействие дистанционно“.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: