ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов за ветото на Радев: Връща ни във времето на зрелия coциaлизъм
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 22.03.2020Коментари (25)13221
© БГНЕС
"Радев услужливо забрави да каже, че това е предложение на БСП. Кoгaтo ce приe зaкoнът, г-жa Дaриткoвa ми ce oбaди и ми кaзa, чe БCП иcкaли дa излизaт oт плeнaрнa зaлa - aкo лъжe тя, лъжa и aз. Тoгaвa приeхмe тeхнитe прeдлoжeния зa cпeкулaтa. Тeзи прeдлoжeния ни връщaт във врeмeтo нa зрeлия coциaлизъм, кoгaтo в "плoд-зeлeнчуцитe" нa eтaжeркитe имaшe дoмaти и крacтaвици, a цитруcитe, нaпримeр, ce прoдaвaхa oтзaд, при мaгaзинeрa. Тoвa cи бeшe cпeкулa". 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно изявление в Министерски съвет, в което коментира наложеното частично вето от страна на президента Румен Радев.

Сутрин и вечер Националния щаб от експерти дава цялата налична информация. Проф. Костов и проф. Мутафчийски имат стара вражда отдавна, но искам всеки специалист да се чуе. Каним го и правим съвет към правителството, заради следващите мерки. Борисов с извънреден ход в борбата с коронавируса ВИДЕО Никой не може да каже колко време ще продължи тази пандемия. Не искаме да има специалист, чието мнение да не чуем. Когато са противоречиви, ние ги сравняваме", заяви още премиерът. 

"За разлика от тези популисти, които всеки ден си менят мнението, ние с моите колеги носим цялата отговорност. Цялата. Един член приехме, предложен от БСП и веднага настана хаус на пазара и не само, че няма да помогне, но създава и спекула. Утре ще се прегласува и по-добре да останем без този текст, отколкото да накараме пазара да се изкриви по начините, които различни хора предлагат", допълни Борисов. 

"Дадох за пример Костов и Мутафчийски. Накарах две личности, които не се харесват, да работят за една кауза. Първата ми задача е да защитим здравето и живота на хората. България е била във войни, вземали са й територии, плащала е репарации и е оцеляла. Изведнъж сега много бизнесмени, които иначе много им е приятно да се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата. Искат да се похарчат милиарди още на първата седмица. Искаме гарантирани пенсии за нашите пенсионери", каза министър-председателят. 

"Ще стискаме до последния лев, за да имаме гарантирана пенсия за пенсионерите. Дай Боже да намерят лекарства и ваксина, ще вземем отношение. Всякакви безумни предложения има. Това, което прочетох от президента, той няма една конкретна мярка. Да, всички държави обявяват, че ще подкрепят бедните хора, но не знаем с колко, защото не се знае колко ще продължи", обясни Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А Бойко иска тотална диктатура. Как така Радев ще налага вето на решенията на диктатора? При управниците понятието човешки права не съществува.
0
 
 
Ех г- н премиер, г- н Радев не ви връща в ерата на развития социализъм, той ви казва, че не сте излизали от там. Щом държавата не подпомага хората, единствено ние, народа носим отговорността си, за вас само привилегии, както в развития социализъм!
0
 
 
Вие изобсто иматели акил в тези тикви дето носите не гласувам за герб никога мразиаго но от този ден сте гласувам за него хора вие маы билгарксиыа сте забравили гледаыте но не с конски капаси ,цуыте с уси ане с оци .
0
 
 
Защо не кажете на хората дали тези случай които излизат положителни не са 85% от новопрестигнали отвън от Италия, Германия и др рискови държави. И има ли капацитета МВР да следи карантината да ли се спазва от хилядите престигащи при положение, че вече основния ресурс е хвърлен в безсмислени КПП-та, а преиждашите отвън си обикалят БГ и кой ги наблюдава г-н гЕнЕрАл, кажете на хората истина ли е или не защото има такива съмнения и дали са основателни понеже явно досегашните ви мерки се обезмислят щом пускате без контролно хиляди от рискови държави само с една хвърчаща декларации ?!?
0
 
 
Е как тогава беше прост охранител. Нормално да го е страх. А Радев по това време е учил. Тук е малката но съществена разлика.
-4
 
 
До кога ще си мерите....."пагоните" бе,господа?Има право на вето президента,наложил го е.Нито е първия път,нито ще е последния,но такава излагация по телевизията скоро не бях виждал.Тази тирада и обяснения в този момент на кого е нужна г-н Борисов.Ако все още сме парламентарна република,министерски съвет предлага,ПАРЛАМЕНТА законодателства,Президента одобрява и вие изпълнявате.Къде е разделението на институциите и мястото на изпълнителната власт.Кой какво върши го виждаме всички,стига сте ни разяснявали като на малоумници колко е тежко на държавата и че вие с президента имате някакви противоречия.Само че с този монолог в национален ефир доказахте за пореден път че нямате капацитет да убедените нацията и вечно някой преди вашето управление е докарал страната до катастрофа.
0
 
 
Златното време..., време на смях, радости и безгрижие!
-1
 
 
Явно времето прекарано на Шипка преди двайсетина дни води до сериозно умствено увреждане...
Aнонимен
на 22.03.2020 г.
+3
 
 
Подкрепям Борисов,хората дето се грижат за нас да не са машини и те искат почивка.За българина, строги мерки, защото е без отговорен.Трябва да се ангажират и военните, трябва строг ред и изпълнение, иначе още повече ще загазим и о икономически и здравословно. Престанете вече с нападките, да си помогнем, че после ще гледаме кой от какъва партия е.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български национален отбор по футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
Зима 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: