ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
25 млн. за Ботев, 12 за Локо! Ето какво каза кметът за двата стадиона!
Автор: Стойчо Генов 09:33 / 28.02.2020Коментари (92)21396
© Plovdiv24.bg
От отпуснатите от държавата пари 25 милиона лева ще са за строителството на стадион "Христо Ботев", а останалите 12 млн. лева - за стадион "Локомотив". За другите два футболни клуба Спартак и Марица няма да има пари. Това заяви днес кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза градоначалникът пред нашата камера:

Г-н Борисов си изпълни поетия ангажимент и отпусна пари за изграждане на спортна инфраструктура – разбирайте за стадион "Христо Ботев" и за стадион "Локомотив". 25 милиона са за "Колежа", а останалите 12 млн. - за "Лаута". Всичко друго е спекулации. Аз не съм поемал ангажимент за Спартак и Марица. Който може да осигури пари за тях, да го направи.

Дават се пари на Пловдив и за 5 училища - за физкултурни салони. Въпросните училища са СУ "Найден Геров“, ОУ "Душо Хаджидеков, "Софроний Врачански", "Свети Седмочисленици" и "Екзарх Първи". Има и две училища в Асеновград. Тук в Пловдив отдавна не са строени физкултурни салони. В случая даваме пари и за масовия спорт, както и за високо спортно майсторство – стадионите. Около 25 млн. са парите за 50 училища. Пада се средно по 500 000 на училище.

Утре г-н Борисов ще ни дойде на гости – 10 часа ще бъде на стадион "Локомотив". След това в 11 часа ще е на "Колежа". В 11,30 часа иска да посети училище "Найден Геров". След това ще ходим на кръговото на Асеновградско шосе. След това ще отидем до Асеновград за едно малко училище, но ще говорим допълнително с кмета.

Колкото до двата футболни клуба, трябва да представят проекти за стадионите и ще бъде обявена обществена поръчка. Ще се следи всеки един лев как ще се изразходва. В това отношение ще бъда безкомпромисен. Ако на Локомотив стигнат тези 12 млн. лева – могат да инвестират и в база за детско-юношеската школа. Зависи как ги изразходват. Нагледал съм се на много неща. Ако има концесия, законно не могат да се дадат пари. Така че тази концесия за стадион "Локомотив“ е спряна.

След решението на правителството, ми се обадиха единствено Христо Крушарски и Ангел Палийски. Другите се изпокриха. В такива ситуации си личи кой е мъж и кой подклажда отзад напрежение. Вие коментирайте исканията за моя оставка. Трябваше да имат малко търпение. Как ще ме гледат в очите, като не съм спрял да работя за тях. Най-лесно е байряка и "Оставка“. Какво ще промени това?

Ботев имат два варианта за проект. Преработен е. Не мога да кажа срокове за стартиране на строителството. Топката е в двата клуба. Когато си направят проектите и ги представят. Каквото зависи от нас, ще им помагаме. Пожелавам и на единия и на другия отбор още по-големи успехи.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на кмета!

Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на naivnik
премахни филтъра

-1
 
 
В тази държава, на който повече краде и пилее, му дават повече, повече го съжаляват се грижат за него. ... После, чакай да станем Европейци. Защо не подпомагат по-класният отбор... пак за куците пилета да има повече.
+5
 
 
Циганите трябва да са ни благодарни цял живот. Купа им подарихме, и пари за да си оправят кочината им издействахме. Но в интернет историята им се пишат други неща. Как със велика игра са спечелили купата,как на стадиона са били поне 10 000 фена и как с най- масовите протести в историята на човечеството са издействали пари за тях. Няма такива историци като тях, надминаха и македонците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: