ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров и посланик Ема Хопкинс обсъдиха предизвикателствата от Брекзит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 20.01.2020Коментари (1)3551
©
Политиката, от която се ръководя в управлението на Община Пловдив, е отвореност, откритост към гражданите и решаване своевременно на техните проблеми, доколкото това е възможно. Пловдив е уникален град, който предоставя много възможности за бизнес, развитие и просперитет. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по време на срещата си с посланика на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.

Днес тя е на официално работно посещение в Пловдив и има поредица от срещи с бизнес организации, британски граждани, студенти и ученици, посветенo на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Великобритания.

"За един ден посолството ще оперира извън столицата и ще реализираме на практика дейността му във Вашия град“, обясни Н. Пр. Ема Хопкинс. "Важна е тази политика на отвореност и подкрепа особено за британските граждани, които са избрали да живеят тук и които по силата на подписано споразумение между ЕС и Великобритания запазват правото си на пребиваване, здравеопазване, пенсии, както и българските граждани във Великобритания“, обърна се нейно превъзходителство към кмета Здравко Димитров.

"Пловдив е един от най-бързоразвиващите се икономически градове. Само в "Тракия икономическа зона" работят над 180 големи компании и това поражда редица предизвикателства пред нас“, допълни кметът Здравко Димитров. Голяма част от приоритетите ни са свързани с преодоляване на предизвикателствата от бързото разрастване на града. Това налага изграждането на нови училища и детски градини, подобряване качеството на здравеопазването, решаване на проблемите с натоварения трафик, подобряване качеството на въздуха и питейната вода. За гражданите е важно Пловдив да продължи да подкрепя културата и опазването на археологията, с която много се гордеят.

Кметът се надява бизнесът да подкрепи процеса, като създават условия не само за работа, но и да провеждат социални и образователни политики в рамките на самите индустриални зони. "Трябва да сме обединени при реализацията на добрите решения за Пловдив, още повече че ще има нови важни проекти за града, а и предстои нов програмен период.

Нейно превъзходителство Ема Хопкинс сподели, че за нея Пловдив е специален град, град на развитието, в който опитът на британския бизнес е положителен. Тя съобщи, че започва активна работа с британските граждани в България, свързана с Брекзит и промените, които предстоят.

Кметът Здравко Димитров заяви готовност общинска
©
та администрация да съдейства, където е възможно, за преодоляване на негативните последствия за гражданите, заради излизането на Великобритания от ЕС.

"Важно е да задържим интереса на чуждестранните студенти, които учат в Медицинския университет, тук е съществена ролята на британското училище, което отворихме наскоро“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов. Той конкретизира и няколко британски компании, които се развиват много добре, които повишавайки заплатите на своите служителите, повишават стандарта на живот. "По този начин изливаме от руслото на евтина дестинация за производство и увеличаваме търговския обмен“, подчерта още Стефан Стоянов и също изрази готовност за по-тесни взаимоотношения между британското посолство и за подпомагане на търговията и връзките между Пловдив и Великобритания.

Нейно превъзходителство Ема Хопкинс изрази надежда за продължаване на съвместния проект за дейността на центъра за лица, жертви на сексуално насилие, за който активно се работи през последните 5 години и през който период е изградена добра мрежа от социални услуги между посолството и общината.

На днешните разговори присъстваха заместник-кметовете Тодор Чонов, Стефан Стоянов, Йордан Ставрев и Георги Титюков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пинокио се ръководел от политика при управлението на общината?!? Че тя Дани каназирева управлява Пловдив, бе, не си ти! Какво ни заблуждаваш, вече всички го знаем това, кметът на града носи пола. Е, ако Славчо Атанасов беше кмет, тогава щеше и истински политики да има, и кмет мъжкар и на място. А то сега един дървен лъжец с дълъг нос. Два месеца обещаваще неизпълнимото, на следващия ден обърна лопата и подкара през просото. Жалка работа, гербавите загребаха здраво по дъното с дуо "Здравки".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: