ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Каназирева: Общината щеше да дължи 5 млн. лева, ако не беше прекратена концесията за "Колежа"
Автор: Стойчо Генов 12:38 / 13.01.2020Коментари (75)18409
© Plovdiv24.bg
Решението на Общински съвет да прекрати по взаимно съгласие договора за концесията на стадион "Христо Ботев“ е законосъобразно. Това обяви на пресконференция днес областният управител Дани Каназирева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Считаме, че това не само е най-безболезненият, а най-полезният начин за Община Пловдив от този казус. Така, както е подписан договорът през 2013 година, ние сме в неизгодна позиция“, допълни Каназирева.

"Дори и при вина и неизпълнение на договора от страна на концесионера, той запазва и има правото да получи обезщетение в размер на направените инвестиции в обекта. Тези инвестиции са 6 576 500 лева. Те остават в полза на общината, но тя трябва да ги заплати на концесионера. Отделно от това, част от инвестициите е и самият инвестиционен проект, който е около 900 000 лева. Това означава, че пълният размер на инвестицията е около 7,5 милиона лева. Община Пловдив може да има претенции за 450 000 лева от неплатени концесионни такси, плюс 10 процента от неизпълнената инвестиционна програма, което е около 750 000 лева. Това прави 1 200 000 лева. Получава се, че общината ще излезе от целия договор като длъжник с над 5 млн. лева", уточни Дани Каназирева.

Тя допълни, че концесионерът дори би имал право на задържане на обекта, съгласно действащият през 2013 година закон за концесиите. Общината щеше да бъде и с блокиран обект, докато не свършат съдебните дела и не се платят задълженията от близо 5 млн. лева", каза още Областният управител.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Каназирева по темата!

Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на don_basilio
премахни филтъра

-10
 
 
7.1.14.от концесионния договор гласи: "При прекратяване на договора по вина на концесионера извършените от него подобрения и приращенията, стават собственост на Община Пловдив без заплащане на обещетение, съгласно действащото законодателство."VІІ. ОТГОВОРНОСТ ПРИ НЕИЗПЪЛНЕНИЕЧл. 7. Страната, неизпълнила задълженията си по договора, носи пълна отговорност за причинените на изправната страна вреди. Тя е длъжна да изплати на изправната страна обезщетение за всички причинени й вреди и пропуснати ползи.Чл. 8. Освен възможността за прекратяване на договора при неизпълнение на инвестиционната програма, концесионерът дължи и неустойка за неизпълнението на инвестиционната програма или част от нея, в размер на 10% от стойността на неизпълнените инвестиции. В този случай концедентът задържа внесената гаранция за обезпечаване изпълнението на инвестиционната програма.
-11
 
 
Пълни глупости! Да публикуват концесионния договор, да видим къде го пише това! И какво излиза: ако някое частно дружество не си плаща концесионните вноски, държавата ще му дължи пари? тези май ни хванаха за канарчета!
+6
 
 
Към 5те милиона с които общината е на печалба от развалянето на концесията трябва да се прибавят още 1 мил. от седалките и таблото ,които са закупени вече. Така, че всъщност милионите са 6.
+8
 
 
И какво се оказа? Че ако общината беше развалила концесията по вина на футболния клуб, както искаха буферите, щеше яко да се набута да плаща! Това ли е грижата за Пловдив и парите на пловдивчани???? Сега друга песен запяха - искат равно финансиране. Ами хубаво, искайте, ама първо вкарайте в стадиона едни 5-6 милки, колкото вкара Ботев, и тогава претендирайте. И протестирайте ЗА вашия стадион, а не СРЕЩУ други стадиони.
+9
 
 
Глупави,необразовани,неграмотни,некомпетентни,тъпи
, безумно зависливи и самоунищожително зависливи мангали!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Керкез: Голяма победа! На нашия стадион ще бъдем много силни
Ботев мечтае за финал! Драма, меле, червени картони и аванс за "канарчетата" преди реванша
Проливен дъжд в София! Каранга липсва, съставите на ЦСКА-София и Ботев
Феновете на Ботев тръгнаха за София! Сериозна подкрепа за Керкез и футболистите от трибуните
Първо в Plovdiv24.bg: БФС насрочи градското дерби при дублиращите отбори! Мачът ще е на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: