ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Владимир Каролев: Заради дълговете на клуба строителството на "Колежа" при настоящата концесия е невъзможно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 09.11.2019Коментари (44)15470
©
Концесиите са правилният начин за инвестиции в модерни стадиони в България и това е пътят, по който трябва да се върви, заяви за ABCnews.bg икономистът Владимир Каролев по повод случая с изграждането на стадиона на Ботев (Пловдив).

Цялото му изказване:

"Само чрез публично-частното партньорство може да се реализират инвестициите, като бъде запазен интересът на държавата, общините, феновете и инвеститора, подчерта той.

Държавата или общината, както е случаят при Ботев (Пловдив), ако апортира земята под стадиона в смесено дружество, ще може да осъществява контрол. Частникът пък ще може да бъде сигурен, че си възвърне вложените средства.

Той ще може покрай стадиона да направи съпътстващи дейности, от които да печели като ресторанти, кафенета, търговски обекти и др. Това са други източници на доходи за него, защото само от продажбата на билети няма да може да издържа отбора и да прави инвестиции, каза Владимир Каролев. По този начин работят вече в Германия и другите развити футболни страни.

Не може, който и да е бизнесмен да инвестира в нещо без терена (земята) да са негови или предоставени от държавата за 30 години. Това е логиката на публично-частното партньорство по цял свят.

Само по този начин бизнесът може да осигури финансиране или средства от банки. За целта трябва да има промяна на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на града в Пловдив.

Също е необходимо общината да даде подкрепително писмо въз основа на влезлите в сила планове за градско развитие, където спортът е отделен като приоритет и може да бъде разглеждан като хоризонтална мярка.  

Отделно заради дълговете на клуба строителството на "Колежа" при настоящата концесия е невъзможно. Затова трябва смесено дружество между нова фирма и община Пловдив, която да участва със земята под стадиона. Новата фирма пък ще трябва да преотстъпи пожизнено правата над стадиона на клуба."
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на 2811
премахни филтъра

-4
 
 
Този стадион никога, ама никога няма да бъде завършен. Никой няма да се наеме да строи стадион на отбор с милиони дългове. Плюс това, Пловдив и България са толкова бедни, че е немеслимо завършването на този обект. Такава сума пари да се налеят в нещо което никога няма да има възвращаемост, няма луди а и хора с толкова пари. Моето предложение е, да си спретнете базата в коматево, още 2 сектора с 3-4 хиляди места и сте готови, какво се кахърите толкова, вие си имате стадион.
-2
 
 
На този стадион не му е там мястото! На който и ФК да беше! Иначе, това, което казва Каролев беше ясно още след фалита на КТБ но защо тогава бяха всичките лъжи досега? Защо се преподписа концесията? Защо и новата не беше спазена? Защо фк БотевЪ не е плашал концесионни такси досега по старата, както и по новата концесия на стойност над 300 000 лв? Платени ли са и ще бъдат ли платени неустойките по старата и удължената концесия? Кога? Кой ще ги плати? Калво става с 39-те процента на ТЦИМЕ? Защо Самуилов бе върнат в този клуб?..... Всички тези, а и още значителни въпроси , вече 6-та година не са повдигнати от никой?
на 09.11.2019 г.
+2
 
 
Не знам как е на запад ала тук не е така! С подобни врътки стадионите в Бургас станаха частни и на тях ще се строи но не какво да е а блокове.С подобни врътки Гергов стана собственик на стария град и панаира. Има си концесия и тя е за 30 години а това е достатъчен срок за човек на възрастта на самуилов и да построи стадиона и да си избие инвестицията а също и да умре преди да е изтекла още! Като има дългове които са натряскани от хора които отдавна нямат нищо общо с клуба,като Цветан Василав,Ангел Палийски и някакъв си институт по миклоелектроника,който нито го знаем какъв е нито що е тогава им се остава това АД да си се разбират помежду си защото преди тях си имахме и стадион и всичко на каквито в момента играят и славия и враца и локото и морето и чорбата и пет пари не дават,така че от тях ние хаир не видяхме,нито пък ще им плащаме далаверите. Незная защо още продължават да се моткат а не оправят документите и да се започва независимо откъде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: