ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спорно съдийство, шокиращи пропуски и "дежурна" загуба за Ботев срещу Левски
Автор: Стойчо Генов 20:34 / 29.07.2019Коментари (19)14762
Ботев Пловдив загуби от Левски с 1:3 в мач от 3-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Георги Аспарухов" в София. Еберт Кардосо (45) бе точен за жълто-черните, а Давиде Мариани (10, 51) и Иван Горанов (80) вкараха за домакините.

По този начин "канарите" останаха с актив от 4 точки, който ги остави на 6-о място във временното класиране. Освен това пловдивчани не успяха да прекъснат черната серия от 22 години без победа над сините в столицата, като за този период имат само една единствена спечелена точка.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния бивш наставник на Левски Васил Методиев-Шпайдела, който почина на 84-годишна възраст.

Веднага след началния сигнал Ботев стигна до ситуация, в която трябваше да получи дузпа. След корнер Мартин Райнов задържа за фланелката Кристиан Димитров, но реферът Никола Попов не се престраши да посочи бялата точка.

Левски откри резултата в 10-ата минута с красив гол на Давиде Мариани. Швейцарецът получи топката отдясно на наказателното поле и шутира. Топката рикошира в крака на капитана Лъчезар Балтанов и се заби неспасяемо под сглобката на Георги Аргилашки за 1:0.

Две минути по-късно Тодор Неделев изведе Тейлон зад защитата на Левски, но бразилецът шутира нескопосано над вратата в аут.

В 33-ата минута Тейлон сътвори нов шокиращ пропуск. Еберт Кардосо проби отляво и центрира към малкия пеналт. Тейлон бе оставен абсолютно сам на метър пред опразнената врата, но не не успя да засече топката.

Така се стигна до последната минута на първата част, когато Ботев се върна в мача с изравнително попадение. Еберт Кардосо получи топката от сънародника си Тейлон и с плътен удар от границата на наказателното поле я прати покрай плонжа на вратаря Миятович за 1:1.

В 51-ата минута съдията Никола Попов направи поредното спорно отсъждане, което промени фатално ситуацията за "канарите". Реферът свири фаул пред наказателното поле в ситуация, в която Филип Филипов отне топката от Паулиньо. Зад топката застана Давиде Мариани, който шутира над стената и насочи кълбото неспасяема в горния десен ъгъл на вратата на Георги Аргилашки за 2:1.

В 67-ата минута гостите сътвориха поредния пропуск в мача. Антонио Вутов изведе по блестящ начин Марко Перван сам срещу противниковия вратар, но ударът му мина на сантиметра от гредата.

Малко след това Станислав Костов удари греда за Левски.

В 80-ата минута бившият футболист на Локо (Пд) Иван Горанов реши окончателно изхода от мача с нов гол за Левски. Левият бек направи двойно подаване със Станислав Костов, изскочи на стрелкова позиция и простреля Георги Аргилашки за 3:1.

Ботев игра в състав:

Георги АргилашкиФилип ФилиповКристиан ДимитровДимитър Пиргов, Еберт Кардосо, Филип ван Арнем, Лъчезар Балтанов (60- Марко Перван), Кристиан Добрев (72- Станислав Шопов), Александър Тонев (57- Антонио Вутов), Тодор Неделев, Тейлон.

Още по темата: общо новини по темата: 745
21.07.2020
21.07.2020
20.07.2020
20.07.2020
19.07.2020
19.07.2020
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на baionzii
премахни филтъра

на 30.07.2019 г.
-5
 
 
саде ботив.нащи маникени па ли цял мач са разхождали фланелките. Пак с малку сме са отървали. Вторуту Левскито изпуснаа 5-6 бахура, а ний немаме удар към вратата. Абе от как се махна белия сме пълна скръб. Готвачите останаха, а изгония хубавия тренер.саде ботив саде бат Ачуу.юрууууш канариееее
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: