ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (21)
Купата на България е черно-бяла! Феноменален гол донесе победата за Локо
Автор: Стойчо Генов 20:55 / 15.05.2019Коментари (84)30260
Купата на България е черно-бяла! Това стана факт, след като Локомотив спечели историческия пловдивски финал срещу Ботев с 1:0, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят за ценния трофей се игра пред около 20 000 зрители на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ален Ожболт (73) вкара изключително красиво попадение с пета за черно-белите.

Първата опасност в мача бе в 7-ата минута пред вратата на Локо. Еберт Кардосо напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле. Там Антонио Вутов бе оставен непокрит и засече с глава, но над вратата.

Малко след това целият стадион стана на крака и с аплодисменти отдаде почит на голямата легенда на Ботев и българския футбол Динко Дерменджиев - Чико.

В 24-ата минута след центриране в пеналта на Ботев Ален Ожболт овладя с гърди, но падна след съприкосновение с Лазар Марин. Въпреки претенциите на словенеца за дузпа, съдията Николай Йорданов даде знак играта да продължи.

В 57-ата минута Ожболт отправи удар, при който се получи рикошет в крака на Кристиан Димитров. Кайзер обаче успя да избие в корнер коварната топка.

В 64-ата минута след центриране в наказателното поле на "канарите" Стивън Езе стреля с глава, а вратарят Кайзер се намеси перфектно и изби в корнер.

В 73-ата минута Локо откри резултата след феноменален гол с пета на Ален Ожболт! Атаката започна от пас с глава на Димитър Илиев, с който той изведе Анте Аралица. Филип Филипов изчисти с перфектен шпагат, но топката остана в Аралица, който видя връхлитащия Ожболт, който с техничен удар с пета вкара покрай Даниел Кайзер!

Ботев - Локомотив 0:1

Голмайстор: 0:1 Ален Ожболт (73)

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра (46- Филип Филипов), Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар МаринРадослав Терзиев (77- Васил Шопов), Лъчезар БалтановТодор Неделев, Еберт Кардосо (54- Феребори Доре), Александър ТоневАнтонио Вутов.

ЛокомотивМартин Луков, Йосип Томашевич, Абделхаким Буна, Димитър ВезаловСтивън ЕзеМилош Петрович (60- Янко Ангелов), Момчил ЦветановИгор БановичДимитър Илиев, Ален Ожболт (83- Бирсент Карагарен), Анте Аралица.

Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2020
24.09.2019
24.09.2019
04.09.2019
20.06.2019
02.06.2019
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на zzdrav1912
премахни филтъра

+1
 
 
Честита напълно заслужена Купа и победа за феновете на Локомотив! За съжаление отново познах след като още февруари предсказах, че при този треньор Ботев вече няма да спечели нищо никога.Провален сезон със загубен финал за Купата и най-вероятно 6-то място в шампионата.Жалко за Ботев! :-(
-2
 
 
Много трябва да си проЗт ,за да играеш с фалшива деветка и две активни крила,при положение,че Вутов е 170 см.....направо идиот обаче си,ако вкараш типичен таран 195 см и си извадиш крилата заради втори център-халф!Е,това е белия-пълен футболен дилетант!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: